Baskan Günel Açiklamasi 'Deprem Felaketi Ne Kadar Dogru Bir Karar Verdigimizi Gözler Önüne Serdi'

Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, yapimina kisa süre sonra baslanacak olan ‘Kent Meydani’ projesinde bosaltilan belediye eski hizmet binasi ve çevresindeki is yerlerinde yürütülen yikim çalismalariyla ilgili bir açiklama yapti.

Baskan Günel Açiklamasi 'Deprem Felaketi Ne Kadar Dogru Bir Karar Verdigimizi Gözler Önüne Serdi'


Baskan Ömer Günel açiklamasinda, “30 Ekim 2020’de Kusadasi Körfezi’nde meydana gelen 6,9 siddetindeki depremde binamizda birçok çatlak olustu. Yasadigimiz bu aci deprem felaketi ne kadar dogru bir karar verdigimizi gözler önüne serdi” dedi.



Belediye Baskani Ömer Günel’in açiklamasi söyle: “Bildiginiz üzere belediye binamizi tasidik ve çevresindeki isyerlerini bosaltarak yikim islemlerini baslattik. Birçok isyeri sahibinin karsi çikmasina, kamuoyu olusturmaya çalismasina, yikimi engelleme çabasina ragmen kararimizda israrci olduk ve kent meydani projemizin startini verdik. Yasadigimiz bu aci deprem felaketi ne kadar dogru bir karar verdigimizi gözler önüne serdi. Neden mi? Hatirlayalim. 30 Ekim 2020’de Kusadasi Körfezi’nde meydana gelen 6.9 siddetindeki depremden kentimizin nasil etkilendigini hepimiz hatirliyoruz. Mesai saatleri içerisinde meydana gelen depremi belediye binamizda büyük bir siddetle yasamistik. Binamizda birçok çatlak meydana gelmisti.

Depremin ardindan, belediye binamiza ve çevresindeki isyerlerine KAROT testi yaptirdik ve maalesef test sonucu olumsuz çikti. Bu sonuç, bir felaket aninda hasar alacak olan Kusadasi Belediye binasinin, Kusadasi’nin en ihtiyaç duyacagi anda hizmet veremeyecegi anlamina geliyordu. Bunun üzerine belediye binamizi tasimaya ve çevre binalari bosaltmaya yönelik hazirliklara basladik. Bu dar zamanimizda, Aydin Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Özlem Çerçioglu da bize destek olarak kentimize yeni kazandirdiklari hizmet binasini bizlerle paylasarak Kusadasi Belediyesi’nin kent merkezinde kalmasini sagladi. Depreme dayaniksiz olan Belediye binasini ve bölgedeki belediyemize ait dükkanlari tahliye ederek Kent Meydani Projesi’nin ilk adimini atmis olduk. Kent Meydani Projesi’nde bol yesil alan, yüksek binalarin olmadigi, bir-iki katli dükkanlarin yer alacagi bir proje olacak. Simdiden kentimize hayirli olsun. Depreme dayanikli olmayan diger kamu binalarinin da bir an önce yenilenerek muhtemel bir afet aninda vatandaslarimiza hizmet etmeye devam edebilmesi çok önemli. Tüm ülkemize bir kez daha geçmis olsun diliyor, kayiplarimiz için Allah’tan rahmet, yaralilarimiza acil sifalar diliyorum"
Kaynak: İHA