Yolsuzluk Operasyonunda Tutuklanan Gökçeada Belediye Baskani Çetin'in Savcilik Ifadesi Ortaya Çikti

Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde yolsuzluk ve rüsvet iddiasiyla hakkinda yürütülen sorusturma kapsaminda Içisleri Bakanliginca görevden uzaklastirilan ve tutuklanan Belediye Baskani Ünal Çetin, savcilikta verdigi ifadesi ortaya çikti.

Yolsuzluk Operasyonunda Tutuklanan Gökçeada Belediye Baskani Çetin'in Savcilik Ifadesi Ortaya Çikti
Çanakkale Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Sube Müdürlügü ekiplerince, 31 Ocak tarihinde Gökçeada Belediyesi’ne yolsuzluk ve rüsvet operasyonu düzenlendi.

Gözaltina alinan Gökçeada Belediye Baskani Ünal Çetin, Belediye Imar Müdürü S.D, eski IYI Parti Gökçeada ilçe Baskani H.E., kamu çalisani E.B. ile müteahhitler R.G. ve B.B. emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi. Savciliktaki sorgularinin ardindan Gökçeada Belediye Baskani Ünal Çetin ve diger 5 süpheli tutuklanmalari istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimligine sevk edildi.

3 Subat tarihinde imar uygulamalarinda usulsüz ruhsat verdikleri ve müteahhitlerden rüsvet aldiklari iddia edilen IYI Partili Gökçeada Belediye Baskani Ünal Çetin ve Imar Müdürü Seval Duran ile rüsvete aracilik ettigi öne sürülen Hasan Erdem tutuklandi. E.B, R.G. ve B.B. ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Suçlamalari kabul etmedi

Içisleri Bakanliginca görevden uzaklastirilan, tutuklu IYI Partili Gökçeada Belediye Baskani Ünal Çetin’in savcilik sorgusunda hakkindaki suçlamalari kabul etmeyerek, "’Ada Dayanismasi’ adi altinda isimsiz bir mektupla sorusturma baslatilmistir. Bunun üzerine Çanakkale Valiligi tarafindan belediyede incelemeler yapildi. Ayrica Sayistay denetçileri gelerek incelemelerde bulundu. Sayistay raporunda herhangi bir olumsuzluga rastlanmamistir. 2021 ve 2022 yillarinda çocuklarimi evlendirdim. Bunun için 2+1 ve 1+1 dairemi sattim. Huzurda bulunan süpheliler ile herhangi bir ticari alisverisim söz konusu degildir. Kimseden rüsvet almadim" diye konustu.

Tutuklanan Imar Müdürü Seval Duran da hakkindaki suçlamalari kabul etmeyerek, "Müteahhitlerden rüsvet isteme gibi bir durum söz konusu degildi" seklinde konustu.

Kaynak: İHA