Depremzedeler Için Gönüllü Olarak Tulum Ve Battaniye Dikiyorlar

Kahramanmaras merkezli 11 ili etkileyen depremin ardindan Karabük’ün Safranbolu ilçesinde depremzedeler için baslatilan tulum, battaniye ve kiyafet dikimleri devam ediyor.

Depremzedeler Için Gönüllü Olarak Tulum Ve Battaniye Dikiyorlar
Karabük’ün Safranbolu ilçesinde Halk Egitim Merkezi Müdürlügü’ndeki kursiyerler gönüllü olarak depremzedeler için tulum, battaniye, kiyafet dikiyor. Kursiyerler tarafindan, yetiskin ve çocuk tulumlari, esofman takimlari, montlar, yorgan olan uyku tulumlari gibi ihtiyaçlar dikiliyor. Safranbolu Ilçe Milli Egitim Müdürü Hasan Gümüs, Ihlas Haber Ajansi muhabirine yaptigi açiklamada, ülkenin asrin felaketi olarak nitelendirilen bir depremle karsi karsiya kaldigini, depremin ilk anindan itibaren devletin ve milletin el ele vererek yaralari hizli bir sekilde sarmaya basladigini belirtti.

Safranbolu egitim ailesi olarak Halk Egitim Merkezi, meslek liseleri, tüm yönetici, ögretmen, ögrenci ve velilerle yaralarin hizli bir sekilde sarilmasi için katki sunmaya çalistiklarini ifade eden Gümüs, "Ilk andan itibaren ögretmen, ögrenci ve velilerimiz yardim faaliyetlerine büyük destek verdiler. Meslek liselerimiz araciligiyla depremzede vatandaslarimizin kullanimina sunmak için soba imal çalistik. Halk Egitim Merkezimizdeki kursiyerlerimiz, usta ögreticilerimiz ve ögretmenlerimiz araciligiyla uyku tulumlarimizi, polar ürünlerimizi, kislik ürünlerimizi hizli sekilde gönüllü ögretmen, usta ögretici ve kursiyerlerimizle ürettik ve bunlari depremzede kardeslerimize naklini sagladik" dedi.

Çocuklarin da depremden çok fazla etkilendigini vurgulayan Gümüs, "Onlarin psikososyal çalismalarinda kullanilmak üzere meslek lisemize oyuncak üretimi gerçeklestirdik ve üretilen oyuncaklari depremzede çocuklarimizin kullanimina sunmak üzere ilgili yerlere iletimini sagladik. Suanda ilçemize gelen ailelerimize her türlü psikososyal destegi veriyoruz. Okullariyla ilgili nakil süreçlerini hizli sekilde tamamladik, ögrencilerimiz suanda egitim ögretim faaliyetlerine devam ediyor" diye konustu.

Gümüs, Türkiye’nin bu yaralari en kisa sürede saracagini, egitim ailesi olarak üzerlerine ne düsüyorsa onu yapacaklarini sözlerine ekledi.

8 yildir Safranbolu’da yasayan kursiyer Tugba Çakir da kendisinin Adanali oldugunu ve ailesinin Adana’da yasandigini belirtti.

Depremzedeler için ellerinden geleni yaptiklarini ifade eden Çakir, "Bütün ailem Adana’da, annem, babam, kardesim, canlari sag ancak sevinemiyoruz. Bir sürü kaybimiz var bunun için üzülüyoruz" dedi.

Kaynak: İHA