Kastamonulu Is Adami, Depremzede 50 Aileye Yuva Oldu

KASTAMONU – Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan magdur olan vatandaslarin farkli sehirlerde misafir edilmesine yönelik baslatilan çalismalara destek veren Kastamonulu is adami, depremzede 50 ailenin konaklamasini sagliyor.

Kastamonulu Is Adami, Depremzede 50 Aileye Yuva Oldu
Merkez üssü Kahramanmaras’in Pazarcik ve Elbistan ilçeleri olan ve 11 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklügündeki depremlerin ardindan bölgede arama kurtarma çalismalari devam ediyor. “Asrin felaketi” olarak nitelenen depremlerin ardindan soguk havanin etkili oldugu bölgede magdur olan depremzede aileler, farkli illerde misafir ediliyor. Bu çerçevede Kastamonu’da müteahhitlik ve emlakçilik sektöründe faaliyet gösteren Tacettin Tan (47), kendi girisimleri sonucunda deprem bölgesinden Kastamonu’ya konaklamaya gelen depremzede 50 aileye yuva oldu.

Kastamonu’ya gelen depremzedelere aileleri herhangi bir ücret olmadan evlere yerlestiren Tacettin Tan, ayni zamanda depremzede ailelere sicak yuva kurmasini saglarken bir yandan da ailelerin gida basta olmak üzere diger tüm ihtiyaçlarini ücretsiz bir sekilde karsiliyor.

Kastamonu’da merkez, ilçe ve köylerde dahil depremzede 50 aileyi eve yerlestiren Tacettin Tan, ayrica vakit buldukça aileleri de ziyaret ederek yalniz birakmiyor.

“Su anda 50 ve üzeri depremzedelerimizi ev sahibi yaptik”

Yasanan deprem felaketinden sonra Kastamonu’ya misafir olarak gelen depremzede aileleri evlere yerlestirilmesini saglayan Kastamonulu is adami Tacettin Tan, “Dünyada esi benzeri olmayan bir deprem felaketiyle karsi karsiya geldik. Su anda oradaki vatandaslarimizin ne çileler çektigini televizyon yayinlarinda görmekteyiz. Bundan dolayi kendi adima çok üzüldüm, çok duygulandim, ne yapabilirim diye düsündüm. Aklima ilk önce bir barinma ihtiyaci geldi. Kendi evimi bir depremzedeye verme ihtiyaci duydum, seyyar lavabom vardi onu da deprem bölgesine gönderdim, baska neler yapabiliriz diye tartisirken, depremzedeler Kastamonu’ya gelmeye baslayinca bir evim var onu vereyim dedim. 25 senelik ticaret hayatimdaki arkadaslarim ve sevgili Kastamonu halkindan bu kadar yardim görmekten gurur ve mutluluk duydum. Her yerden akin akin ‘Benim evimi de ver’ diye mesajlar geliyor. Kimisi mobilyaci baza, koltuk verdi, kimisi evindeki beyaz esyalarini verdi, kimisi de fitresini verdi. Bu düsüncelerle güzel bir birliktelik saglandi. Bugün onlara yarin bize, ne ekersek onu biçeriz. Bugün güzel seyler ektik hayirseverlik yaptik, aciya ortak olduk. Belki bizde bu aciyi paylasacagiz, onlarda bizim için bir seyler yapacaklar. O yüzden bugün birlik günüdür beraberlik günüdür, ne yapabiliriz diye tartismamiz gerekiyor. Herkes imkani oldugu kadar bir seyler yapmak zorunda, milletimiz sicak yuvalarini terk edip buralara geldiler. Kimisine ev kimisine gida, kimisine ise esya herkese elimizden geldigi kadar yardimci olmaya çalisiyoruz. Buruk bir sevincimiz var. Hem üzgünüz hem de küçükte olsa yardim edebildigimiz için bir nebze mutluyuz. Bu mücadele içerisine girdigimiz zaman sag olsun dostlarimiz tek tek aradilar bizi, bunlarin hiçbirinde bir menfaat gözetmeksizin, hayir sahibin ismi ve telefonunu sahsi sosyal medya sayfamda paylasarak bizi bile aramadan direkt hayir sahibini arayip irtibata geçmelerini sagladik. Su anda 50 ve üzeri depremzedelerimizi ev sahibi yaptik. Bazisi ilçelerde bazisi köylerde bunlarin arasinda verdigimiz villalarda mevcut. Bizim bu halkimizla hiçbir zaman sirtimiz yere gelmez” dedi.



“Rahat ettik her türlü yardimi gördük”

Depremde yikilan evinin enkazinin altinda kalarak son anda kurtarilan Sabri Çaglar ise “Allah bin kere yüz bin kere razi olsun. Tacettin Tan Beyin sayesinde ve tüm Kastamonu insanlarinin iyilikleriyle. Basta Tacettin ve Kerim Beyin sayesinde rahat ettik, her türlü yardimi gördük ve çok rahatiz, çok iyiyiz Allah bin kere Tacettin Tan Beyden, Kerim Beyden, baskanimizdan ve milletimizden razi olsun, sonsuz sükranlarimi sunarim. Çok iyiyiz, çok rahatiz” diye konustu.



“Devletimiz arkamizda oldugu sürece asla sirtimiz yere gelmez”

Depremde evi yikildiktan sonra Kastamonu’ya misafir olarak gelen Emel Çaglar da, “Kardesim, Tacettin Tan Beyden ve Kerim Beyden Allah bin kere razi olsun. Allah devletimize zeval vermesin. Allah Tacettin Tan Beyin ve yardim edenlerin isini gücünü rast getirsin. Devletimiz arkamizda oldugu sürece asla sirtimiz yere gelmez” seklinde konustu.

Kaynak: İHA