Liselilerden Depremzedelere 100 Soba

Amasya’da meslek lisesi ögrenci ve ögretmenleri deprem bölgesindeki insanlara destek olup isinmalarini saglamak için 100 soba üretti.

Liselilerden Depremzedelere 100 Soba
Amasya Sehit Gültekin Tirpan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ögrenci ve ögretmenleri is adamlarinin da destegiyle satin aldiklari sac levhalari bir dizi islemden geçirip sekillendirerek sobaya dönüstürdü. Içinde odunun yani sira kömür de yakilabilecek sekilde hazirlanan sobalar, depremin yiktigi illere gönderilecek.

Egitim-ögretime ara verildigi dönemde okullarinin yolunu tutan ögrencilerden Sungur Can Ates, “Depremzedeler için çok üzülüyoruz. Elimizden geleni yapmaya çalisiyoruz. Ögretmenlerimiz ve arkadaslarimizla 100 soba yaptik. Üretimi sürdürecegiz” dedi.

Arkadasi Talha Aydin da, bunun yani sira afetzedeler yararina SMS atip yardim malzemeleri göndererek destek olmaya çalistiklarini söyledi.



40 binden fazla can kaybina ve büyük yikima yol açan Kahramanmaras merkezli iki depremin yaralarinin bir an önce sarilabilmesi için devlet-millet isbirliginde çalisildigini vurgulayan okul müdürü Niyazi Sisik de, “Çocuklarimiz ve ögretmenlerimiz deprem bölgesindeki vatandaslarimizin sadece bedenlerini degil gönüllerini de isitmak için bu ise koyuldular” diye konustu.

Kullanilmayan eski siralarin tahta parçalarinin da yakacak olarak sobalarin yanina eklenecegine deginen Niyazi Sisik, ayrica hizli bir sekilde organize olup hazirlanan yardim kolilerinin depremin vurdugu illere gönderilmesine katkida bulunan ögretmen arkadaslari, ögrencileri ve ailelerine de tesekkür etti.
Kaynak: İHA