OYAK Açiklamasi 'Hep Birlikte Yaralarimizi Sarip Dayanisma Içinde Bu Zor Günleri Asacagiz'

Deprem bölgesindeki çalismalarina devam eden OYAK, kendi Kriz Koordinasyon Merkezi üzerinden görevli ve yetkili kurumlarla irtibat halinde ihtiyaçlari karsiliyor. OYAK’tan yapilan açiklamada, "Isdemir’imizi ve bölgemizi daha güçlü hale getirmek için elimizden geleni yapacagiz. Hep birlikte yaralarimizi sarip, dayanisma içinde bu zor günleri de asacagiz" denildi.

OYAK Açiklamasi 'Hep Birlikte Yaralarimizi Sarip Dayanisma Içinde Bu Zor Günleri Asacagiz'
OYAK’tan yapilan açiklamada, 6 Subat Pazartesi günü art arda yasanan Kahramanmaras merkezli, 11 ilde yikima sebep olan depremler nedeniyle ülke olarak zorlu bir süreçten geçildigi belirtilerek, "Deprem haberini alir almaz bölgede ikamet eden çalisma arkadaslarimiz ve aileleri hakkinda ilk bilgileri alip ihtiyaçlarina yanit vermek amaciyla bir iletisim hatti olusturduk. Isdemir Tesislerimizde hasarlari tespit edebilmek, güvenli ve saglikli çalisma ortamini saglamak için üretime bir süre ara verdik. Bunun yani sira Iskenderun’da bulunan Isdemir’e ait limanimizi ilk gün operasyona hazir hale getirerek, deniz tasimaciligi için seferber ettik. Isdemir Limani’na yanasan ve hastane olarak hizmet veren TCG Iskenderun gemisi ile koordinasyon çalismalarimizi devam ettiriyoruz. OYAK Maden Metalürji Sirketleri olarak, AFAD ve yetkili birimlerle temas kuran OYAK Kriz Koordinasyon Merkezi ile koordineli sekilde hareket ettik. Afet bölgesinde, gerekli araç ve ekipmanlariyla birlikte ekiplerimiz, arama – kurtarma faaliyetlerinde bizzat görev aldi. Birliktelige en çok ihtiyaç duydugumuz bu zamanda dayanismanin en güzel örnegini Erdemir, Isdemir ve Ermaden Arama Kurtarma ekiplerimizin deprem bölgelerine mümkün olan en kisa zamanda ulasip oradaki ekiplerle koordineli çalisarak hayat kurtarmak için gösterdikleri mücadele oldu. Araç, vinç ve gerekli ekipmanlarimizi arama kurtarma ekiplerinin kullanimina sunduk. Ekiplerimiz Malatya ve Iskenderun’daki arama kurtarma çalismalarinda canla basla mücadele ederek, birçok vatandasimizin hayata tutunmasini sagladi. Ekiplerimiz bu bölgelerde çalismalara destek olmaya hala devam ediyor.

OYAK Kriz Koordinasyon Merkezi ve OYAK Grubu Sirketleri ile birlikte AFAD’in yayinladigi ihtiyaç listelerine uygun hazirladigimiz barinma ve isinma, gida, konteyner, çadir, tibbi malzeme, hijyen gibi temel ihtiyaçlari her gün düzenli olarak bölgeye ulastirmaya devam ediyoruz. Isdemir lojman bölgesinde ikamet eden çalisma arkadaslarimiza, bünyemizdeki kapali spor salonu, kültür merkezi, restoran, kafeler, cami ve lojman bölgesinde yer alan iki okulun konferans salonunda barinma imkani sagladik. Bu alanlarda her gün üç ögün yemek, sicak içecek ve kumanya dagitimi yapiyor, ayrica çalisanlarimizin temel ihtiyaçlarini karsiliyoruz. Deprem nedeniyle meydana gelen hasarin mali boyutunun tespiti için çalismalar devam etmekle birlikte su an için hasar tutarinin sirketimizin mali tablolarini önemli ölçüde etkileyecek düzeyde olmadigini öngörüyoruz. Ayrica sirketimizin deprem kaynakli olusacak hasarlari sigorta teminati içerisinde yer aliyor. Isdemir lojmanlarimizdaki ve genel durum için hasar tespit incelemelerini, Isdemir ve Erdemir Mühendislik bünyesindeki mimar ve insaat mühendisleri ile birlikte yürütüyor. Incelemelerin ardindan çalisanlar ve aileleri için hem geçici hem de uzun dönemli barinma planlamalari hayata geçirilecek.

Sirketimizin yeniden üretime geçebilmesi için tesislerde proses bazinda çalismalara devam ediyoruz ve söz konusu çalismalar tamamlandiktan sonra kademeli ve kontrollü bir sekilde üretime yeniden baslamayi planlaniyoruz. Önümüzdeki dönemde konuya iliskin gelismeler olmasi halinde kamuoyu ile paylasacagiz. Deprem felaketinde Iskenderun bölgesindeki çalisanlarimiz ve yakinlarindan kayiplarimiz oldugunu üzülerek paylasiyoruz. Basta çalisma arkadaslarimiz ve yakinlari olmak üzere hayatini kaybeden vatandaslarimiza Allah’tan rahmet, yaralilarimiza acil sifalar diliyoruz. OYAK Maden Metalürji Sirketleri olarak tüm imkanlarimizi seferber ederek Isdemir’imizi ve bölgemizi daha güçlü hale getirmek için elimizden geleni yapacagiz. Hep birlikte yaralarimizi sarip, dayanisma içinde bu zor günleri de asacagiz" denildi.
Kaynak: İHA