Minik Ögrencilerden Deprem Bölgesindeki Arkadaslarina Kirtasiye Destegi

Karabük’te anaokulu ögrencileri, deprem bölgelerindeki çocuklar için kirtasiye ürünlerinden olusan paket hazirladi.

Minik Ögrencilerden Deprem Bölgesindeki Arkadaslarina Kirtasiye Destegi
Karabük Aydinlikevler Ilkokulu anaokulu sinifinin baslattigi yardim kampanyasina ögrenciler ve veliler katildi.

Minik ögrenciler 6 Subat Pazartesi günü merkez üssü Kahramanmaras olan iki büyük depremin ardindan ellerini tasin altina koydu. Minikler, çesitli kirtasiye ve hijyen malzemelerinden olusan 200’ün üzerinde paketin hazirlanmasina yardim ederek ögretmenlerine teslim ettiler.

Yardim kampanyasinin düzenlendigi Aydinlikevler Ikokulu’na gelen Karabük Il Milli Egitim Müdürü Nevzat Akbas, basin mensuplarina, Aydinlikevler Ilkokulu anaokulu ögrencilerinin, ögretmen ve velileriyle Gaziantep’in Islahiye ilçesinde Karabük Milli Egitim Müdürlügünce olusturulan Sevgi Anaokulu’na katki olmasi amaciyla hediyeler hazirladiklarini belirtti.

Deprem bölgesine gönderilmek üzere miniklerin yaptigi çalisma ile ilgili Akbas, "Elleri küçük ama yürekleri büyük olan yavrularimiz oradaki kardeslerine bir nebze olsun katki olmasi amaci ile burada hediyeler hazirliyorlar. Insallah bu hediyeleri de bugün itibari ile yola çikaracagiz. Oradaki sevgi Abaokul’unda bulunan minik kardeslerimize malzemeleri ulastirmis olacagiz. Bizler bu yardimlara hep birlikte devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

Aydinlikevler Ilkokulu Okul Öncesi Ögretmeni Nese Bostanci da depremden etkilenen çocuklar için kirtasiye ürünleri hazirladiklarini ve bu paketleri Gaziantep’e gönderdiklerini belirterek, "Çocuklarimiza yardimlasmanin önemini anlatiyoruz. Iyi ve kötü zamanda beraberlik içinde nasil hareket etmemiz gerektigini ögrenmeleri için çocuklari sürece dahil ettik. 200’ün üzerinde paketleme yaptik. Paketlerimizde oyun hamurlari, defter, kalem, silgi, kuru boyalar, dis firçasi ve dis macunu var. Destegi olan herkese çok tesekkür ediyorum" dedi.

Anaokulu ögrencilerinden Hatice Zehra Adar da içlerinde çesitli kirtasiye ürünlerinden olusan paketleri deprem bölgesindeki arkadaslarina gönderdiklerini belirterek oradaki arkadaslarinin hediye paketini görünce mutlu olacaklarini düsündügünü söyledi.

Kaynak: İHA