Hatay'da 14 Bin Mehmetçik Fiilen Sahada

Milli Savunma Bakani (MSB) Hulusi Akar, deprem sonrasi ilk andan itibaren görev yapan Mehmetçigin Antakya’daki nöbet, devriye, arama kurtarma faaliyetlerinin yani sira çadir kurma ile günlük 10 bin kisilik yemek dagitimi gerçeklestirilen mutfak ve sahra ekmek firininda incelemelerde bulundu.

Merkez üssü Kahramanmaras’in Pazarcik ve Elbistan ilçeleri olan ve 11 ili etkileyen "asrin felaketinin" hemen ardindan beraberindeki Genelkurmay Baskani Orgeneral Yasar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutani Musa Avsever ile Hatay’a gelen Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, kentteki nöbet, devriye, arama kurtarma ve yasam destek faaliyetlerini ilk günden itibaren yerinde takip etmeyi sürdürüyor.

Antakya merkezdeki Türk Silahli Kuvvetleri Irtibat Bürosu’na giderek nöbet, devriye, arama kurtarma faaliyetlerinin yani sira yasam destek çalismalarina iliskin bilgi alan Akar, güvenligi saglamakla görevli komandolarla da sohbet etti.

Daha sonra MSB’ye bagli ASFAT A.S tarafindan kurulan günlük 10 bin kisilik yemek dagitim kapasitesine sahip mutfak ile Türk Silahli Kuvvetlerine ait ekmek firinini denetleyen Akar, burada yemek yiyen vatandaslari ziyaret etti.

Hazal isimli küçük kiz ve ailesiyle yakindan ilgilenen onlarin taleplerini dinleyen Akar, Mehmetçik tarafindan Atakas Hatayspor Tesislerindeki alanda gerçeklestirilen çadir kurulum çalismalarini da inceledi. Çalismalara iliskin bilgi alan talimat veren Akar, deprem sonrasi tekrar faaliyetlerine baslayan bir firini da ziyaret etti, ekmek dagitti.

Is yerinin sahibi kardeslerle sohbet eden Akar’a firincilar, “Elimizden geleni yapmayi çalisiyoruz. Depremin ilk gününden beri is yerimizi hiç kapatmadik. Hepimizi birlikte yaralarimizi saracak, insallah bu günleri de atlatacagiz” dedi.

Akar, depremin zarar verdigi tarihi Ulu Camii ve Habib-i Neccar Camii’nde incelemelerde bulunan, yetkililerden bilgi alan Akar, Antakya’da depremin ardindan baslatilan çalismalari da yerinde inceledi.

Hatay’da 14 bin Mehmetçik fiilen sahada

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, incelemelerinin ardindan yaptigi degerlendirmede, “9 bini Antakya’da olmak üzere Hatay’da toplam 14 bin Mehmetçigimiz sahada fiilen görev yapiyor” dedi.

Mehmetçigin nöbet, devriye, arama kurtarma ve yasam destek faaliyetlerini yerine getirdigini aktaran Akar, “Gida ve su laboratuvarlarimizdan birini Antakya’da görevlendirdik. Kentte 12 bin çadirin kurulmasinda Mehmetçigin önemli görevler üstlendigini belirtti.

Çadir kentlerin oldugu alanlara yangin söndürme cihazlari da gönderdik” diye konustu.

MSB’ye bagli ASFAT A.S tarafindan kurulan günlük 10 bin kisilik yemek dagitim kapasitesine sahip mutfak ile 13 sahra firinin yogun sekilde çalistigini aktaran Akar, “Depremin çok büyük yikima neden oldugu Antakya’da sikintilari hafifletebilmek adina Türk Silahli Kuvvetleri olarak günde 50 bin kisilik yemek çikariyor, 130 bin ekmek üretiyoruz. Diger gelen yardimlarla birlikte yemek, ekmek ve su ihtiyaçlari karsilaniyor. Depremin meydana geldigi günden bu yana Mehmetçik tarafindan 350 bin kisiye sicak yemek verildigini, 1 milyon 800 bin kumanya, 250 bin ekmek dagitildi” ifadelerini kullandi.

Vatandaslara ve personele 20 bin cep sobasinin verildigini belirten Akar, akaryakit destegi kapsaminda Türk Silahli Kuvvetleri depolarindan 80 bin ton akaryakit dagitildigini söyledi.



Gönderdikleri seyyar banyo, tuvalet ve çamasirhanelerin de hizmet verdigini aktaran Akar, gelen yardimlarin düzenli ve hizli sekilde dagitiminin yapilmasi için Serinyol kislasinda lojistik destek üssü kuruldugunu da kaydetti.

Akar, “Acimiz, kederimiz büyük. Bu yaralari sarmak için ilk günden itibaren asil milletimizle birlikte omuz omuza çalisarak tek yumruk, tek yürek olarak insallah tüm bu sikintilarin üstesinden gelecek, yaralarimizi saracagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA