Deprem Korkusu Yerini Çocuk Civiltisina Birakti

Kahramanmaras’ta meydana gelen depremlerin ardindan, Melikgazi Belediyesi tarafindan bölgede stadyum içerisinde bulunan çadirkente çocuk parki kuruldu. Parkta doyasiya eglenen çocuklar yasanan depremi unutarak, oyuncaklarin tadini çikardi.

Deprem Korkusu Yerini Çocuk Civiltisina Birakti
Depremlerin merkez üssü Kahramanmaras’ta vatandaslarin yaralarinin sarilmasi için bölgeye yardimlar devam ederken, Melikgazi Belediyesi bölgeye Kayseri’den çocuk parki malzemesi göndererek çadirkente kurdu. Kurulan parkta eglenen çocuklar, depremin etkisini unutarak keyifli vakit geçiriyor.

Çocuklarin yüzünü güldürebilmek için çalistiklarini söyleyen Melikgazi Belediyesi Park Ekipmanlari Sefi Sükrü Isler, “Melikgazi Belediye Baskanimiz Mustafa Palancioglu’nun talimatlari ile deprem bölgesine geldik. Burada çadirkentte yasayan çocuklarimizin bir nebze olsun yüzünü güldürebilmek amaciyla böyle bir oyun parki kurmayi planladik. Bugün parkimizi bitirdik. Çocuklarimiz gördügünüz gibi oynuyorlar. Ikinci parkimizin da su anda yapim asamasindayiz. Önümüzdeki hafta içerisinde insallah onu da tamamlayip, çocuklarimiza bir nebze yardimci olmaya çalisacagiz” dedi.

Isler, bölgedeki insanlar için her türlü faaliyeti yürüttüklerini söyleyerek, “Burada Gençlik ve Spor Bakanligi ve Milli Egitim Bakanligi’nin ortak kullandigi alani biz de kullandik. Onlarin getirdigi oyun faaliyetleri ve bizim oyun parkimiz hepsi bir grup olarak çocuklarin bir nebze de olsa yüzlerini güldürebilmek için hem bakanliklar hem de Melikgazi Belediyesi olarak çaba sarf ediyoruz. Biz de depremin ilk aninda televizyonlardan takip ediyorduk ama buraya gelip görünce buradaki hayatin daha farkli oldugunu, buradakilerin psikolojik olarak yasama bir an önce geri dönmeleri için her türlü destegin verilmesi gerektigini gördük. Biz de bu meyanda elimizden ne geliyorsa belediye olarak baskanimiz basta olmak üzere bütün birim arkadaslarimizla deprem bölgelerinde her türlü faaliyeti yürütmekteyiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA