Basaksehir Belediye Baskani Kartoglu Açiklamasi 'Izolatörü Konutlar Depremin Yikici Etkisini Önlüyor'

Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan yapi güvenligi ve deprem izolatörleri bir kez daha gündeme geldi. Sehir hastanesi, köprü, veri merkezi gibi yüksek öncelikli yapilarda uygulanan deprem izolatörleri, Türkiye’de ilk kez Basaksehir’deki bir konut projesinde kullanildi. Türkiye’nin deprem izolatörü ilk konut projesi, Basaksehir Belediyesi garantörlügünde hayata geçirildi.

Basaksehir Belediye Baskani Kartoglu Açiklamasi 'Izolatörü Konutlar Depremin Yikici Etkisini Önlüyor'
Kahramanmaras’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklügündeki iki depremin ardindan Türkiye tek yürek oldu. Asrin felaketi, güvenli yapi stokunun önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Deprem bölgesinde yalitima sahip, deprem izolatörü yapilarda hasar olmadigi görüldü.

Sehir hastanesi, köprü ve veri merkezi gibi yüksek önem arz eden yapilarda uygulanan deprem izolatörleri, Türkiye’de ilk kez Basaksehir’de bir konut projesinde kullanildi.

“Türkiye’nin ilk deprem izolatörü konutlari”

Türkiye’nin aktif deprem faylari üzerinde bulundugunu belirten Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu, “Basaksehir, Istanbul’da zemini en saglam ilçelerinin basinda geliyor. Kahramanmaras’ta meydana gelen ve agir bir yikima neden olan depremlerin ardindan yapilan saha incelemelerinde, izolatör sistemiyle insa edilen yapilardahiçbir hasarin olmadigi görüldü.

Bu sistemi uygulayan ve Basaksehir Belediyesi garantörlügünde hayata geçirilen Mavera Comfort, Türkiye’nin deprem izolatörlü ilk konut projesi.” dedi.

“Sarsintinin siddeti düsüyor”

Baskan Kartoglu, “Deprem izolatörleri, depremin siddetini en aza indirerek, can ve mal kayiplarinin önüne geçilmesinde uygulanan en etkili yöntemlerden biri olarak kabul ediliyor. Böylece 7 ve üzeri deprem esnasinda bile üst katlar sarsintiyi çok daha düsük hissediyor. Sehirlerimizdeki yapilari bu sistemle yenilemek veya yeni yapilari bu sistemle insa etmemiz, depremlerin yikici etkisini de önlemis olacak.” ifadesini kullandi.

Baskan Kartoglu, hazirliklarin son asamaya geldigi Mavera Comfort projesinde konutlarin çok yakinda teslim edilecegini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA