Yalova'daki Sosyal Markette Ihtiyaç Listesi Güncellendi

Kahramanmaras merkezli 10 ili etkileyen depremler sonrasi Yalova’ya gelen afetzedelerin ihtiyaçlarini gidermek için Yalova Belediyesi tarafindan açilan "sosyal market" çalismalarina devam ediyor.

Yalova'daki Sosyal Markette Ihtiyaç Listesi Güncellendi
Bahçelievler Mahallesi Yalova Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Müdürlügü’nün arkasinda bulunan Yalova Belediyesi Masa Tenisi Salonu, Belediye Baskan Vekili Mustafa Tutuk’un talimatiyla “Sosyal Market”e dönüstürülmüstü. Yalova Belediyesi ve hayirsever vatandaslarin destekleriyle temin edilen ürünlerin yer aldigi market, müdürlük personeli ile Türk Kizilay’i gönüllülerinden olusan 50 kisilik ekip tarafindan koordine ediliyor. Yalova Valiligince sosyal markete yönlendirilen deprem magduru vatandaslarin, tüm ihtiyaçlarini tek merkezden karsilayabilmesi saglaniyor. Ancak depremzede vatandaslarin ilk olarak Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü’ne kayit yaptirmalari gerekiyor.

Sosyal Market’e yapilan yardimlarla ilgili yetkililerden yapilan açiklamada, gerekli olan ihtiyaç listesi paylasildi. Yetkililer açiklamada su ifadelere yer verdi:

“Ilimizde ikamet eden depremzede vatandaslarimizin tüm ihtiyaçlarina sosyal marketimizde hizmet veriyoruz. Yapilan yardimlar için herkese tesekkür ediyor, ancak özellikle ihtiyaç duyulan bu ürünlerin agirlikli olarak yardimlarda yer almasini yardim severlerimizden rica ediyoruz. Ihtiyaç listemiz ise ayakkabi (39-45), çocuk iç çamasiri, l ve xxl beden pijama ile esofman takimi, sampuan, tuvalet kagidi, dis firçasi, tirnak makasi, çorap, havlu, hasta bezi, islak mendil, kati ve sivi sabundan olusuyor.”
Kaynak: İHA