Mezari Kazilmis Bekleniyordu, 258 Saat Sonra Enkazdan Neslihan Sag Kurtarildi

Kahramanmaras’ta Ebrar Sitesi enkazindan depremin 11. gününde güzel bir haber geldi. Ailesi tarafindan mezari kazilip beklenen Neslihan Kiliç, enkazdan 258 saat sonra sag olarak kurtarildi. Inanilmaz kurtulus herkes tarafindan sevinçle karsilandi.

Mezari Kazilmis Bekleniyordu, 258 Saat Sonra Enkazdan Neslihan Sag Kurtarildi


Kahramanmaras Pazarcik’ta 7.7 ve Elbistan’da 7.6 büyüklügünde meydana gelen depremler nedeniyle sehirde bulunan binalarin büyük bir kismi yikildi. Depremlerin ardindan Kahramanmaras’a çok sayida arama kurtarma ekibi ve yardim görevlisi geldi. Sehirde 11 günün sonunda arama kurtarma çalismalarinda sona yaklasildi. Ebrar Sitesi enkazinda çalismalarini sürdüren Bursa AFAD, UMKE ve JAK ekipleri bir ses geldigini duymasi üzerine yogunlasti. Yapilan çalismalar sonucunda 30 yasindaki Neslihan Kiliç’a ulasildi. Hummali çalisma sonrasinda enkazdan 258 saat sonra Neslihan Kiliç’in sag olarak kurtarilmasi büyük sevinçle karsilandi.

Öte yandan deprem bölgesinde yakinlarindan haber bekleyen Muhammed Ali Kilinç, dün IHA’ya verdigi röportajinda "Depremde burada degildim yurtdisindaydim. 3’üncü günü geldim. 10’uncu gün bitmek üzere herhangi bir sonuç alamadik. Umut isigi yok. Kardesim Serdar Kilinç uzman çavustu. Suriye’de görevliydi. Çocuklar hasta oldugu için izne geleli 10 gün olmustu” seklinde konusmustu. Enistesi Neslihan Kiliç’in mezarinin kazilip beklediklerini belirtikten sonra bugün yasanan inanilmaz kurtulus umutlari yeniden yesertti.
Kaynak: İHA