Bitlisli Kadinlar Depremzedeler Için Giysi Dikiyor

Bitlis Halk Egitim Merkezi Müdürlügü bünyesindeki usta ögreticiler ve kadinlar, gönüllü olarak diktikleri esofman takimi, swit, pijama, nevresim ile atki ve bereyi depremzedelere gönderdi.

Bitlisli Kadinlar Depremzedeler Için Giysi Dikiyor
Bitlis Halk Egitim Merkezi Müdürlügü bünyesinde açilan kurslarda depremin ikinci gününden bugüne bir seferberlik ilan eden kadinlar, malzeme destegi oldugu sürece imalatlarina devam edeceklerini bildirdi. Trikotaj, giyim üretim ile el sanatlari teknolojileri bölümü usta ögreticileri ile kursiyerleri, diktikleri kislik esofman, swit, pijama, nevresim ile atki ve berelerin depremzedelere ulastirilmasi için ilgili kurumlara teslim etti.

El sanatlari teknolojisi usta ögreticisi Aynur Yilmaz, depremde hayatini kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralilara da acil sifa dileginde bulunarak, “Insallah bundan sonra böyle bir felaketle karsi karsiya kalmayiz. Ülkemizin basi sag olsun. Bir araya gelip ne yapabiliriz diye düsündük. Depremden etkilenen ve ilimize gelerek yerlesen ailelerimiz için nevresim dikmeye devam ediyoruz, üretmeye de devam edecegiz. Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi (SYDV) ve Halk Egitim Merkezi Müdürlügünün sundugu malzeme destegiyle bunu gerçeklestirdik” diye konustu.

Giyim üretim teknolojisi usta ögreticisi Fatma Aydin ise depremden sonra kadin kursiyerlerle 103 swit ürettiklerini belirtti.

Aydin, "Malzeme oldugu sürece üretmeye devam edecegiz. Su anda çocuk yas gruplarina göre esofman takimlari üretiyoruz. Deprem sonrasi çok üsümesinler diye ilk etapta düsündügümüz çocuklar için swit üretmeye basladik. Simdide üretecegimiz esofman takimlarini gönderecegiz" dedi.

Trikotaj bölümü usta ögreticisi Gizem Aktas da, kursiyerlerle depremin ikinci günü depremzedeler için neler yapabilecekleri konusunda görüstüklerini söyledi.

Depremin korkusunu ve sokunu atlatir atlamaz temin ettikleri iplik ve diger malzemelerle atki bere örmeye basladiklarini anlatan Aktas, "Bölgede soguk havanin depremzedeleri zorlayacagindan dolayi atki ve berenin en güzel katki olacagini düsündük. Bizde ilk etapta 110 atki ve bere ile 10 hirka yaparak deprem bölgesine gönderilmesi için gerekli yerlere ulastirdik. Atki bere yapmaya devam ediyoruz, malzeme oldugu sürece de devam edecegiz. Daha fazlasini yapmak için de çaba gösterecegiz" diye konustu.

Kaynak: İHA