Baskan Özlü'den Depremde Görev Alan Itfaiye Personeline Ödül

Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü, bir hafta boyunca enkaz altinda canla basla çalisan Düzce Belediyesi itfaiye personelini ödüllendirecegini söyledi.

Baskan Özlü'den Depremde Görev Alan Itfaiye Personeline Ödül
Kahramanmaras’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremlerin ardindan bölgeye giden Düzce Belediyesi Itfaiye ekipleri bir hafta boyunca cansiperane bir çalisma sergileyerek 12 kisiyi enkaz altindan sag olarak kurtardi. Düzce’ye dönen ekibi Baskan Faruk Özlü ziyaret ederek, Baskan Yardimcisi Murat Gülmez ve Itfaiye Müdürü Mehmet Ali Kahraman’dan yürütülen çalismalar ile ilgili bilgi aldi.

Bir hafta boyunca durmadan çalisan itfaiye personeline tesekkür eden Faruk Özlü; "Allah bir daha böyle bir afet göstermesin. Meydana gelen afetin ardindan hiç vakit kaybetmeden bölgeye hareket ettiniz. Oradaki olumsuz hava sartlarina ragmen caninizi hiçe sayarak canlar kurtardiniz. Bu gösterdiginiz mücadelenin parayla pulla karsiligi yok, ancak biz sizlere 1’er maas ikramiye veriyoruz. Hepinizden Allah razi olsun" ifadelerini kullandi.

"Uluslararasi afetlere müdahale edebilecek kapasiteye getirecegiz"

Düzce Itfaiyesinin bölgedeki çalismalarini yakindan takip ettigini söyleyen Baskan Özlü, arama kurtarma ekibi ile gurur duydugunu kaydetti.

Teçhizatlarin teknolojiye uygun olarak yenilenecegini ve uluslararasi afetlere müdahale edebilecek kapasiteye getirilecegini söyleyen Özlü; "Biz bu dönemde yeni itfaiye binamizi yaptik, itfaiye araçlarimizi güçlendirerek yeni araçlar aldik. Teçhizat konusunda da iyilestirmelerde bulunduk. Bundan sonra yapacagimiz is ise arama kurtarma faaliyetlerinde kullanilan teçhizatlarimizi güçlendirmek. Bunun için de yeni bir çalisma yapacagiz. Allah göstermesin ama uluslararasi meydana gelebilecek olan afetlere müdahale edebilecek kapasiteye ulasmayi hedefliyoruz. Bir kez daha depremlerde hayatini kaybeden vatandaslarimiza Allah’tan rahmet, yaralilara acil sifalar diliyorum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA