Bayatli Kadinlar Depremzedeler Için Ekmek Yapiyor

Çorum’un Bayat ilçesinde, Kahramanmaras merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerin ardindan baslatilan yardim kampanyalari gün geçtikçe artmaya devam ediyor.

Bayatli Kadinlar Depremzedeler Için Ekmek Yapiyor
Türkiye’yi sarsan iki depremin ardindan Türkiye’nin dört bir yanindan yardim yagiyor. Çorum’un Bayat ilçesindeki kadinlarda depremden etkilenen vatandaslarin yaralarinin sarilmasina yönelik çalismalara katki sunmak amaciyla evlerinde yufka ekmek yapiyor.

Bayat Ilçesi’ndeki kadinlar kendi imkanlari ile topladiklari unlari günün ilk isiklari ile evlerde toplanarak yaptiklari yufka ekmekleri Bayat Belediyesi’nin koordinesindeki yardim toplama merkezine götürüyorlar.

Yasanilan depremlerden dolayi çok üzgün olduklarini, oradaki kardesleri için bir seyler yapmak istediklerini söyleyen Bayatli kadinlar; "Deprem bölgesine göndermek için gücümüz yettigince ekmek yapiyoruz. Yapacak baska bir seyimiz yok, onlarin üzüntüsü bizim üzüntümüz. Onlarin ölüsü bizim de ölümüz. Ölenler için bas sagligi diliyoruz. Kalan kardeslerimize de Allah ömürler versin, sabir versin” dediler.

Ekmek yapan kadinlari ziyaret eden Belediye Baskani Ekrem Ünlü, kadinlara gösterdikleri duyarliliklardan dolayi tesekkür ederek, ellerine saglik temennisinde bulundu.

Bayatli kadinlarin yaptiklari yufka ekmekler ile bir vidanjörü deprem bölgesine gönderdiklerini belirten Baskan Ünlü, belediye ve ilçe halki olarak deprem bölgesine yapilan yardimlara devam edeceklerini ifade etti.

Kaynak: İHA