Tek Katli Evler Kara Gömüldü

Bitlis’te günlerdir etkisini arttirarak sürdüren kar yagisi il merkezindeki tarihi yapilarla bütünlesince ortaya kartpostallik görüntüler çikti.

Tek Katli Evler Kara Gömüldü
Dere Üstü Islah Projesi çerçevesinde ortaya çikan hanlar, hamamlar ve köprüler, kar örtüsü ile kaplaninca güzel görüntüler olustu. Sehir genelinde hayati olumsuz etkileyen kar yagisi nedeniyle 82 köy yolu da ulasima kapandi.

Meteoroloji müdürlügünden yapilan açiklamada, kar kalinliginin merkezde 70 santim, yüksek kesimlerde ise yaklasik 1 metreye ulastigi bildirildi.

Il Özel Idaresi Yol ve Ulasim Hizmetleri Sube Müdürü Ümit Kurtkan, kapanan 82 köy yolunun açilmasi için ekiplerin çalismaya basladiklarini söyledi.

Kurtkan, kapali köy yollari için 10 ayri santiyede bulunan 60 is makinesi ve 80 personelle çalismalarini araliksiz sürdürdüklerini ifade etti.

Bitlis Belediyesi de sehir merkezindeki mahalle yollarinda ve merdivenlerde mesai yaparak yollari açik tutmak için çalisti. 55 is makinesi ve 80 personelle çalismalarini yürüten belediye ekipleri, vatandaslarin sikinti yasamamasi için karla mücadeleye devam ediyor.
Kaynak: İHA