Eregli POMEM'de 144 Polis Adayi Mezun Oldu

Konya Eregli Polis Meslek Egitim Merkezi’nden (POMEM) egitim gören 144 polis adayi düzenlenen tören mezun oldu.

Eregli POMEM'de 144 Polis Adayi Mezun Oldu
Eregli Atatürk Kapali Spor Salonunda düzenlenen program, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Ardindan dönem birincisi Halime Helvaci Sen, yas kütügüne dönem plaketini çakti. Törende konusan Eregli POMEM Müdürü Yalçin Kaya, "20 Mart tarihinden günümüze kadar Müdürlügümüzde egitimlerini basari ile tamamlayarak kutsal bir meslege intisap etmek üzere yemin edecek olan 144 Polis Memuru adayini Cumhuriyetimizin 100. Yilinda Teskilatimiza kazandirmanin hakli gururunu yasiyoruz. 9 ay önce ailelerinden emanet aldigimiz gençlerimizi, bugün Emniyet Teskilatimizin birer üyesi olarak görmenin mutlulugunu yasiyoruz" dedi.



“Türk Polis Teskilati bir güvence mekanizmasidir”

Konya Valisi Vahdettin Özkan, Türk Polis Teskilati’na adim atan gençleri tebrik etti. Vali Özkan, “Milletimiz güvenlik hizmetinden en iyi bir sekilde istifade etme hakkina sahiptir. Milletimizin haklarinin muhafizi ve hissiyatina tercüman olan devletimize, hükümetimize bu egitimleri nitelikli bir sekilde verdikleri için sükranlarimizi arz ediyoruz" dedi.

Türk Polis Teskilati’nin göstermis oldugu basarilarin herkesi gururlandirdigini ifade eden Vali Özkan, “Terörle mücadele, asayisin saglanmasi, insanlarimizin her türlü riske karsi korunmasi için gecesini gündüzüne katarak çalismaktadir. Bu vesileyle bu kutsal görevi ifa ederken fedai can etmis sehitlerimiz var, sehitlerimizin manevi huzurunda tazimle egiliyoruz, Allah’tan rahmet diliyoruz, gazilerimize saglik ve sihhat diliyoruz. Türk Polis Teskilati’nin varlik sebebi; Türk milletine hizmet etmektir dolayisiyla kaynagini Türk milletinin iradesi olan anayasal hukuk düzeninden almaktadir. Bu anayasal hukuk düzeninin kendisine vermis oldugu hedef dogrultusunda hareketlerini tanzim eden Türk Polis Teskilati, vesayet odaklarina karsi müteyakkizdir. Kamu özgürlüklerine karsi, milletimizin iradesine karsi, su veya bu sekildeki kayit disi yapilara karsi da esas itibari ile Türk Polis Teskilati bir güvence mekanizmasidir. Demokratik toplum düzeniyle bagdasmayan, bu kayit disi organizasyonlarin süfli emellerine set çektigi için de ayrica Türk Polis Teskilatimiza minnettariz. Artik verilen nitelikli egitimler ile bilgi teknolojilerini en güzel bir sekilde kullanan yeni genç kardeslerimiz bu noktada herkese rehberlik yapacak düzeydedir. Meslegi icra ederken mevzuat ve hukukla beraber hizmet sundugumuz toplumu çok iyi tanimali ve dünyadaki gelismeleri takip etmeliyiz. Biz yarin herhangi bir karakolda göreve gidecegiz, herhangi bir subeye göreve gidecegiz, isimiz insana hizmet etmektir. Insanlara hizmet sunarken o hizmeti en kaliteli bir sekilde sunmaktir. Öncelikle görev yaptigimiz yerdeki insanlari taniyarak, o mahalleyi taniyarak, toplumumuzu taniyarak, toplumun degerlerini çok iyi bilerek, önemseyerek ve önceleyerek çok daha kolay bir sekilde o topluma hizmet etmis oluruz. Böylece çok daha iyi bir sekilde onlarla anlasir ve toplumsal destegi de almis oluruz. Polisimiz görevini icra ederken kendisini en kuvvetli kilan, hukuku istinat noktasi yapmasi ve toplumsal destektir. Insanlarimizin teveccüh ve duasini daim kilan; polisimizin bu milletin degerlerine olan hassasiyetidir” dedi.

Daha sonra yemin ederek kep atan polis adaylari mezun olmanin sevincini yasadi.
Kaynak: İHA