Mamak Belediyesi 40'Inci Yilini Kutluyor

Mamak Belediyesi 40’inci yilini “Mamak’a Deger Katanlar Ödül Töreni” ile kutladi.

Mamak Belediyesinin kurulusunun 40’inci yilini nedeniyle “Mamak’a Deger Katanlar Ödül Töreni” düzenlendi.

Törene Mamak Belediye Baskani Murat Köse, Mamak Kaymakami Ali Sirmali, Kazakistan Büyükelçisi Sapiyev Yerkebulan Onalbekuly, çesitli üniversitelerden akademisyenler ve Mamaklilar katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan bazi sanatçilar sahne aldi. Ödül töreninden önce konusma yapan Mamak Belediye Baskani Murat Köse, “Mamak Belediyesi olarak 40’inci yilimizin içerisindeyiz. Insallah nice yillara diyorum. Bu vatanda bin yildir variz. Insallah ezanimiz kiyamete kadar yankilansin bu topraklarda, bayragimiz kiyamete kadar dalgalansin, milletimiz kiyamete kadar var olsun ve devletimiz kiyamete kadar varligini sürdürsün. Güzel Mamak ilçemiz 1983 yilinda ilçe olmustur. Güzel Mamak’imizin bu 40 yilda geçirdigi dönüsümü kisa bir video ile anlatmaya çalistik. Ankara’mizin merkez ilçelerinden birisi olan Mamak, antik çaglardan beri yerlesim merkezi olarak tarihte yerini almistir. Anadolu’nun Islamlastigi ve Türk yurdu haline geldigi dönemde yapilan akinlarda sehit olan Hüseyin Gazi hazretlerinin adinin da anildigi Hüseyin Gazi Tepesi ile de bilinen çok özel bir ilçemizdir. Anadolu Selçuklu döneminde Oguz Türkmen boylarinin yurdudur bizim ilçemiz” ifadelerini kullandi.

Belediye Baskani Köse’nin konusmasinin ardindan ödül törenine geçildi. Ödül almaya hak kazananlar ödüllerini Belediye Baskani Köse ve Kaymakam Sirmali’nin elinden aldi.
Kaynak: İHA