Ak Portföy Bestseller Koleksiyonun Son Kitabi 'Asya Nasil Basardi?' Raflarda Yerini Aldi

2005 yilindan bu yana uluslararasi finans ve yatirim literatürünü Türkçe’ye kazandiran Ak Portföy Bestseller Koleksiyonu’na yeni bir eser eklendi. Joe Studwell imzali “Asya Nasil Basardi?” raflarda yerini aldi.

Ak Portföy Bestseller Koleksiyonun Son Kitabi 'Asya Nasil Basardi?' Raflarda Yerini Aldi


Ak Portföy, Bestseller Koleksiyonu ile 2005 yilindan bu yana dünyanin önde gelen akademisyen ve yatirim uzmanlarinin kaleme aldigi 18 uluslararasi Bestseller eseri Türkçe’ye kazandirdi. Ak Portföy’ün koleksiyonuna ekledigi son eser “Asya Nasil Basardi?” oldu. Kitapta; yazar, gazeteci, akademisyen ve ayni zamanda bir Uzak Dogu uzmani olan Joe Studwell, dünyanin geleceginde ana rolleri üstlenmeleri beklenen ülkelerin sürdürülebilir kalkinma için kullandiklari metotlari mercek altina aliyor. Studwell’in Asya’da 9 ülkeyi kapsayan kapsamli arastirmasi hem ekonomik gelisimin nasil basarilabilecegini hem de gelisememenin temel nedenlerini bu ülkelerin deneyimleri üzerinden inceliyor.

“Asya Nasil Basardi?”, 9 ülke ekonomisine iliskin kapsamli arastirmalarini, Bati’nin yanlis kanilarini çürüten, Asya’da gerçekte ne oldugunu ve neden oldugunu gösteren ve neden bazi ülkeler yükselirken digerlerinin durgunlastigini açikliga kavusturan erisilebilir, okunabilir bir anlatiya dönüstürüyor. Böylece dünyanin gelecegini sekillendirecegine inanilan bu bölgeyle ilgilenen herkes için vazgeçilmez bir kaynak kitabi olarak öne çikiyor.

Koleksiyona iliskin degerlendirmede bulunan Ak Portföy Genel Müdürü Mehmet Ali Ersari, “Ak Portföy olarak bilginin ve finansal okuryazarligin gücüne inaniyor, Türk halkinin dünya literatürüne erisimini kolaylastirmak için en seçkin kitaplarin Türkçe’ye kazandirilmasini sorumluluklarimiz arasinda görüyoruz. Uzak Dogu’nun basarili ve basarisiz kalkinma girisimlerinden çikarilabilecek sayisiz dersi barindiran koleksiyonumuzun bu son eserinin de Türk okuyucularin begenisini kazanacagina ve sürdürülebilir kalkinma odaginda bir basucu kitabi olacagina inaniyorum” dedi.



Koleksiyon, ekonomi ve finans alaninda farkli bir kaynak olusturuyor

Ak Portföy, toplumun ekonomi ve finans alaninda bilgi ve deneyimini artirma amaci ile baslattigi Ak Portföy Bestseller Koleksiyonu ile genis bir hedef kitleye ulasarak finansal okuryazarligin ve bilgi ve analize dayali yatirim bilincinin gelismesine hizmet ediyor.

Koleksiyon projesi kapsaminda bugüne kadar basilan 200 binin üzerinde kitap on binlerce okuyucuyla bulustu. Ak Portföy, bu koleksiyonla her biri rehber bir kitap olan çok sayida uluslararasi eseri Türkçe’ye kazandirdi.

Ak Portföy Bestseller Koleksiyonu’nun öne çikan diger eserleri ise söyle açiklandi:

Algoritmik yatirimin öncüsü matematik dehasi Jim Simons’un yatirim dünyasini kökten dönüstüren olaganüstü hikayesinin islendigi “Piyasalarin Sifresini Çözen Adam”

Blackstone’un efsanevi kurucusu ve CEO’su S.Schwarzman’in Özel Sermaye Fonu’nun hikayesi "Paranin Krali"

Kurucusu oldugu Oaktree Capital’le 2008 Krizinde yaptigi yatirimlarla efsane yatirimcilar arasina giren Howard Marks tarafindan kaleme alinan "Dalgalari Yönetmek"

Michael Lewis’in 2000 yilindan itibaren ABD konut balonunun olusmasinin yüzyilin en önemli ekonomik krizlerinden birine yol açisini anlatan "Büyük Açik"

Makaleleri kronolojik bir sirayla aktararak anlatan Carol Loomis’in dünyanin en büyük yatirimcilarindan biri olan Warren Buffet’in 46 yilina isik tutan “Dansla Ise Gitmek”

Nobel Ödüllü Ekonomistler Ackerloff ve Schiller tarafindan kitle psikolojisinin piyasa balonlarina nasil yol açtigini anlatan davranissal ekonomi kitabi “Hayvansal Güdüler”

Derin tarih bilgisi ve riskin günümüzdeki görünümleriyle ilgili degerlendirmeleri aktardigi olaganüstü bilgi birikimiyle Peter Bernstein’in eseri "Tanrilara Karsi"

Ayni yazarin, insanlik tarihinin en müthis saplantilarindan biri olan altin tutkusunu anlattigi "Altinin Gücü"
Kaynak: İHA