Çayeli Bakir Isletmeleri'nden Çayeli'ne 'Engelsiz Yasam Atölyesi'

Rize’nin Çayeli ilçesinde Çayeli Kaymakamligi ve Çayeli Bakir Isletmeleri isbirligi ile yapilan Çayeli Engelsiz Yasam Atölyesi hizmete girdi.

Çayeli Bakir Isletmeleri'nden Çayeli'ne 'Engelsiz Yasam Atölyesi'
Çayeli Kaymakamliginin projesini yaptigi, Çayeli Bakir Isletmelerinin de finansman destegi sagladigi Engelsiz Yasam Atölyesinin açilisi, Rize Valisi Ihsan Selim Baydas, Çayeli Kaymakami Muhammet Fatih Demirel, Çayeli Belediye Baskan Vekili Yasar Sariibrahim, Çayeli Emniyet Müdürü Gani Bahadir Barakali, Ilçe Jandarma Komutani Eyüp Uzun, Çayeli Bakir Isletmeleri Genel Müdürü Murat Güresçi, bürokratlar ve Çayeli halkinin katilimiyla gerçeklesti.

Engelsiz Yasam Atölyesinin açilis töreninde konusan Rize Valisi Ihsan Selim Baydas, engelli bireylere hizmetin sosyal devlet olmanin bir gerekliligi oldugunu ve olimpiyatlarda elde edilen basarilara bu bireylere imkanlarin saglanmasiyla ulasildigini söyledi.

Baydas “Önemli olan zihinlerdeki engeli kaldirmak ve bunu engel olarak degil, farklilik olarak görebilmek. Engelsiz Yasam Atölyesi’nin yapimi ve projesine destek veren Çayeli Kaymakamligi ve Çayeli Bakir Isletmeleri’ne tesekkür ediyorum. Bu birliktelik sehrin diger bölgelerinde de örnek alinmali’ dedi.

Çayeli Kaymakami Muhammet Fatih Demirel de yaptigi konusamada, bir engelli vatandasi ziyaretlerinde gündeme gelen sikintiyi Sosyal Yardimlasma Vakfi ve Aile Destek Merkezi ile çalisarak bir proje haline getirdiklerini, finansmanini Çayeli Bakir Isletmeleri’nin üstlenmesiyle hizli bir sekilde bitirdiklerini ifade ederek emegi geçenlere sükranlarini iletti.

Çayeli Bakir Isletmeleri Genel Müdürü Murat Güresçi ise yaptigi konusmada “Sosyal sorumluluk anlayisimizla bölgemizin, komsularimizin faydalanacagi güzel bir projeye destek olduk. Hepimize hayirli olmasini diliyorum” diye konustu.

Engelsiz Yasam Atölyesi, Otizm, Down Sendrom, Bedensel ve Zihinsel gibi farkli engel gruplarina dahil olan ve destek alamayan engelli bireylerin, ruhen ve bedenen yeterli gücü kazanabilmeleri için egitim almalarinin amaçlandigi bir atölye olarak hizmet verecek.

Engelsiz Yasam Atölyesi bünyesinde Bireysel Özel Egitim, Grup Özel Egitim (Kaynastirma), Konusma ve Dil Terapisi (Disleksi), Oyun Terapisi, Duyu Bütünleme, Ergoterapi, Hareket Programi, Kaynastirma Programlari, Sanatsal Terapi (El Sanatlari, Resim, Müzik, Dans, Drama) egitimleri özel egitim sertifikasina sahip deneyimli görevliler tarafindan veriliyor.

Engelsiz Yasam Atölyesi’ne basvurular için Çayeli’nde ikamet ediyor olmak, 3294 sayili kanun kapsaminda faaliyet gösteren Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi’nin gelir durumu kriterlerine uygun olmak, hafif düzeyde olmak üzere otizm, down sendromu, zihinsel ve bedensel engelli kriterlerine uygun olmak (Çözger ve saglik heyet raporu ile durumunu belgelendirmek), 4 ile 14 yas arasinda bulunmak (Bedensel engelli bireylerde yas kriteri olmayacaktir) kriterlerini karsilamak gerekiyor.
Kaynak: İHA