Erzincan'da Uyusturucu Ticareti Yapan 2 Zanli Tutuklandi

Erzincan’da Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan gerçeklestirilen operasyonlarda, uyusturucu madde ticareti yaptigi iddiasiyla gözaltina alinan 2 zanli tutuklandi. Operasyonlarda toplamda 146 gram sentetik bonzai, 54 sentetik ecza maddesi, bir miktar kokain ve 13 sentetik ecza maddesi ele geçirildi.

Erzincan'da Uyusturucu Ticareti Yapan 2 Zanli Tutuklandi
Konuya iliskin Erzincan Valiliginden yapilan açiklamada su bilgilere yer verildi:

“Il Emniyet Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekiplerince uyusturucu ve uyarici maddelerin imal ve ticareti veya temini, gerek kullanmak için satin alinmasi, kabul edilmesi veya bulundurulmasi, gerekse de kullaniminin kolaylastirilmasi veya özendirilmesi eylemlerine iliskin, Il Merkezinde operasyonlar gerçeklestirilmistir.

Gerçeklestirilen operasyonlarda; uyusturucu madde ticareti yapan ve kullanan sahislara yönelik olarak ilimiz merkezinde yapilan çalismada; E.K. isimli sahsin ikametinde ve eklentilerinde arama yapilmis, yapilan aramada; toplam darali agirligi 145,81 gram Sentetik Cannabinoid (Bonzai) maddesi ve 54 adet Sentetik Ecza maddesi ele geçirilmistir. E.K. isimli sahis, TCK-188 (Uyusturucu Madde Ticareti) suçundan islem yapilarak çikarildigi mahkemece tutuklanmis ve cezaevine teslim edilmistir.

Uyusturucu madde ticareti yapan ve kullanan sahislara yönelik yapilan sokak çalismasinda ise; A.K. ve G.I. isimli sahislarin yapilan kaba üst yoklamasinda darali agirligi toplam 1,87 gram kokain, 2,43 gram kâgida emdirilmis Sentetik Cannabinoid (Bonzai), 1,63 gram Sentetik Cannabinoid (Bonzai) ve 13 adet Sentetik Ecza maddesi ele geçirilmistir.

G.I. isimli sahsa TCK-191 (Uyusturucu Madde Bulundurmak ve Kullanmak ) suçundan islem yapilmis, A.K. isimli sahis TCK-188 (Uyusturucu Madde Ticareti) suçundan tutuklanarak cezaevine teslim edilmistir.”
Kaynak: İHA