Adalet Bakani Tunç'tan CHP Lideri Özel'in 'Meclise Karsi Bir Darbe Girisimidir' Açiklamasina Tepki

CHP Genel Baskani Özgür Özel’in, Yargitay’in Can Atalay hakkindaki kararina iliskin “Meclise karsi bir darbe girisimidir” seklindeki sözlerine tepki gösteren Adalet Bakani Yilmaz Tunç, “Anayasa Mahkemesi ve Yargitay kararlari üzerinden yapilan degerlendirmelerde ‘Meclise yönelik darbe yapildigi’ seklinde açiklamalarda bulunmak son derece yanlis ve sorumsuzca bir harekettir” dedi.

Bakan Tunç Twitter hesabindan yaptigi paylasimda “Gezi kalkismasi sebebiyle Türk Ceza Kanununun 312. maddesi uyarinca, ’cebir ve siddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldirmaya tesebbüs’ suçundan verilen kesinlesmis mahkumiyet hükmü sonrasinda, bu hükümle ilgili olarak verilen Anayasa Mahkemesi ve Yargitay kararlari üzerinden yapilan degerlendirmelerde ’Meclise yönelik darbe yapildigi’ seklinde açiklamalarda bulunmak son derece yanlis ve sorumsuzca bir harekettir” ifadelerine yer verdi.

Tunç paylasiminin devaminda, "Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hukuk devleti oldugunu ve mahkeme kararlarini bahane ederek sokak hareketleri çagrisinda bulunmanin kimseye bir yararinin olmayacagini belirtti.

Ayrica hukuk devletinde sorunlarin sokakta degil, yine hukuk içinde öngörülen mekanizmalarla çözülecegini ifade etti.

Kaynak: İHA