Polat Çifti Tutuklanarak Cezaevine Gönderildi

Dilan Polat ve Engin Polat’in aralarinda bulundugu 18 süpheliden 12’si tutuklandi. Tutuklama kararinin ardindan Dilan Polat, "Oglum sana kim bakacak" diye bagirdi. Tutuklananlar güvenlik önlemleri altinda cezaevine gönderildi.

Polat Çifti Tutuklanarak Cezaevine Gönderildi


Ifadeler 4 saat sürdü

Sabah saat 09.00’da adliyeye getirilen 18 süphelinin saat 10.30’da ifadeleri alinmaya basladi.

Süphelilerin sorgulari için 3 Cumhuriyet savcisi görevlendirildi. Yaklasik 4 saat süren sorgunun ardindan 18 süpheliden Engin ve Dilan Polat’in aralarinda bulundugu 16 süpheli tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimligi’ne sevk edildi. 2 süpheli ise adli kontrol sartiyla serbest birakilma talebiyle hakimlige sevk edildi.

Hakimlige sevk edilen 18 süphelinin sorgulari saat 20.40’da basladi.

Dilan Polat’in hakimlik sorgusu esnasinda bayginlik geçirdigi ve durumunun iyi oldugu ögrenildi. 18 süphelinin sulh ceza hakimligindeki sorgusu yaklasik 6 saat sürdü. Toplam 19 saat süren islemlerin ardindan 18 süpheliden aralarinda Engin Polat, Dilan Polat, Sila Dogu, Sezgin Polat, Ahmet Gün, Can Dogu ve Can Polat’in oldugu 12 kisi tutuklanirken 6 süpheli adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Cezaevine gönderildiler

Mahkemenin kararindan sonra adliyedeki islemleri tamamlanan tutuklular güvenlik önlemleri altinda cezaevine gönderildi. Süpheli yakinlarinin ise gece boyunca adliyenin önünde çikacak sonucu bekledikleri görüldü.

Kaynak: İHA