Çocuklar Bu Kumbara Sayesinde Hem Kazaniyor Hem De Geri Dönüsüme Katki Sagliyor

Kirikkale’nin Yahsihan ilçesinde belediye tarafindan baslatilan "Atik Kumbaram" projesiyle, geri dönüsebilen atiklari getiren çocuklar, kazandiklari puanlarla çesitli hediyeler kazanma sansi yakaliyor.

Çocuklar Bu Kumbara Sayesinde Hem Kazaniyor Hem De Geri Dönüsüme Katki Sagliyor
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan’in himayelerinde yürütülen "Sifir Atik Projesi" çerçevesinde, Yahsihan Belediyesi tarafindan "Atik Kumbaram" projesi baslatildi. Ilçede belirli noktalara kurulan atik kumbara merkezlerine geri dönüsebilen ayristirilmis atiklar getiriliyor. Çocuklar, atiklari attiktan sonra kartlarini kumbaranin manyetik kismina okutarak puan kazaniyor. Biriktirilen puanlara göre de çocuklara belediye tarafindan tablet, akilli saat, puzzle, kitap hediye edilecek, ayrica tarihi yerleri gezme firsati verilecek.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan’in himayesinde 3 yildir devam eden "Sifir Atik" projesinin yeni bir asamasina geldiklerini ifade eden Yahsihan Belediye Baskani Osman Türkyilmaz, geri dönüsüm ile ilgili birçok projeye imza attiklarini söyledi.

Türkyilmaz, "Ilçede daha önce atik malzemelerden hamile ve engelli kedilere kedi köyü kurmustuk. Bayat ekmek ve atik yag toplama kutulari yerlestirdik. Simdi de bastirdigimiz kartlari ögrencilerimize veriyoruz. Ögrencilerimiz de plastik, metal, pil ve diger atiklari atik kumbarasina getiriyorlar. Bu kumbaralar sayesinde çocuklarimiz puan biriktiriyor. Daha sonra tablet, akilli saat, puzzle, kitap ve tarihi yerlere gezi kazanacaklar. Sifir atik, çocuklarimizin gelecegine dünyanin ekolojik dengesine katki saglayacaktir" dedi.

Kaynak: İHA