23 Yabanci Ögrenci Ve Akademisyen KBÜ'de Egitim Aldi

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kirisik, ERASMUS+ Blended Intensive Programmes (BIP) çerçevesinde Romanya, Litvanya ve Almanya’dan Karabük’e gelen 23 ögrenci ve akademisyene basari belgesi verdi.

23 Yabanci Ögrenci Ve Akademisyen KBÜ'de Egitim Aldi
ERASMUS+ Blended Intensive Programmes bünyesinde Romanya, Litvanya ve Almanya’dan gelen 23 akademisyen ve ögrenci, çevrim içi is birligi dahil yenilikçi egitim ve ögretim yöntemlerinin kullanildigi kisa ve yogun egitim programlarina katilmak üzere Karabük Üniversitesine geldi.

Romanya Babes Bolyai Üniversitesinden 5, Almanya Ilmenau Technical Üniversitesinden 4, Litvanya Vilnius Technical Üniversitesinden 6, Kaunas Technical Collage’ dan 6 ögrenci ve 2 akademisyen olmak üzere toplamda 23 kisi uzaktan egitim programina katildi.

Uzaktan egitim programinin ardindan ögrenciler ve akademisyenlerin katilimiyla insansiz hava araçlari teknolojisi üzerine Avionik, dron mekanik tasarim, dron kontrol ve sürü haberlesme konularini içeren uluslararasi egitim programi düzenlendi.

Egitim çerçevesinde cihaz tasarimi, simülasyon ve tasarimi yapilmis dronlar üzerinde uçus egitimi ve kontrol uygulamalari katilimcilara gösterildi.

Katilimcilarin hem tasarim hem uygulama tecrübelerinin gelistirilmesine yönelik hazirlanan programda Karabük Üniversitesi bünyesindeki özgün tasarim dronlarla uçus gösterisi düzenlendi.

Ögrenciler ve akademisyenler program sayesinde Karabük ve Safranbolu’nun tarihi essiz yerlerini gezme firsati buldu.

ERASMUS+ Blended Intensive Programmes egitiminin ardindan katilimcilar, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kirisik’i ziyaret etti. Senato Odasinda gerçeklesen ziyarette, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Hasan Solmaz, Prof. Dr. Elif Çepni, Prof. Dr. Ismail Rakip Karas ve Uluslararasi Iliskiler Koordinatörü Ögr. Gör. Adnan Ucur da yer aldi.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kirisik, “Karabük Üniversitesi hem mühendislik sahasinda hem saglik bilimleri sahasinda hem de sosyal bilimler sahasinda çok basarili bir üniversitedir ve Karabük Üniversitesi bu basarilarini artirarak, gelistirerek 21. Yüzyila uygun bir sekilde sürdürmektedir. Sizlerle yeni projelerde birlikte ortak çalismalar yapabilmeyi istiyoruz. Üniversitemizi tanimaniz gelecek projeler açisindan bizim için oldukça büyük bir katki sunacagina inaniyorum. Üniversitemize gelmenizden, bu programlara katilmanizdan dolayi tesekkür ediyorum. Yeni programlarda, projelerde bulusmak üzere hepinize saygilarimi sunuyorum” dedi.

Rektör Kirisik, konusmasinin ardindan egitim programina katilan akademisyen ve ögrencilere basari belgeleri ve hediye takdim etti. Program hatira fotografi çekimiyle sona erdi.
Kaynak: İHA