Edremit'te Siddetli Yagis Sonrasi Belediye Ekipleri Sahada

Balikesir’in Edremit Belediyesi son günlerde ilçede etkili olan yagmura karsi tedbir almaya devam ediyor. Is makineleri ve personelle gece ve gün boyu çalisan belediye ekiplerinin yaptigi çalismalari Baskan Arslan da yerinde takip etti.

Edremit'te Siddetli Yagis Sonrasi Belediye Ekipleri Sahada
Edremit Belediye Baskani Selman Hasan Arslan, ilçede etkili olan siddetli saganak yagistan büyük ölçüde etkilenen Altinkum ve Ikizçay Mahallesi’nde yapilan çalismalari takip etti. Siddetli yagis ile beraber Zafer Köprüsü ilerisindeki yayalarin kullandigi demir köprü yikildi. Çayda olusan taskindan caddeler ve sokaklar etkilendi. Ani su baskinlarina karsi Edremit Belediyesi ekipleri de önlem aldi. Is makineleri dagdan gelen taskin ile birlikte agaç parçalarinin birikerek su baskinlarina sebep olmasini engelledi. Gece ve gün boyu çalisan ekipler ulasimin aksamamasi için de yol kenarlarina set çekti. 7/24 esasina göre görev basinda olan belediye ekiplerini ziyaret eden Baskan Arslan çalismalar hakkinda bilgi aldi.

Edremit Belediye Baskani Selman Hasan Arslan, “Meteoroloji Genel Müdürlügü ve AFAD’dan gelen yagmur uyarisi sonrasi ekiplerimiz harekete geçti. Zafer Köprüsü olarak bilinen mevkide çalismalari sürdürdük. Büyüksehir BASKI ekipleri, DSI ve diger kurumlarla koordineli sekilde önleyici tedbirler almaya devam ediyoruz. Is makinelerimiz olasi taskinlara karsi personelimizle birlikte görev basinda. Muhtelif yerlerdeki sorunlari çözmek için geceden itibaren aninda müdahalede bulundular. Yine herhangi bir olumsuzluk yasanmasi ihtimaline karsi 24 saat görevdeler.” dedi.

Baskan Arslan daha sonra Zeytinli Çayi üzerinde yasadigi filikada mahsur kalan daha sonra sahil güvenlik ve itfaiye ekipleri tarafindan kurtarilarak Edremit Belediyesi Afrodit Otel’de konaklatilan vatandasi ziyaret etti.
Kaynak: İHA