Kastamonu Valiligi Açiklamasi 'Devletimiz Tüm Imkanlari Ile Olusan Olumsuzluklari Gidermek Için Çalismalarini Sürdürüyor'

Kastamonu Valiligi tarafindan etkili olan firtina sonrasi yasanan olumsuzluklarla ilgili ilgili yapilan açiklamada, devletin tüm imkanlari ile hayati olagan akisina döndürmek için çalismalarin sürdürüldügü belirtildi.

Kastamonu Valiligi tarafindan özellikle sahil ilçelerinde etkili olan firtina sonrasi yasanan olumsuzluklarla ilgili açiklama yapildi. Olumsuzluklarin giderilmesi için çalismalarin sürdürüldügünün belirtildigi açiklamada, “Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan 25 Kasim Cumartesi ve 26 Kasim Pazar günü için ilimizin de dahil oldugu ülkemizin büyük bir bölümünü kapsayacak sekilde Turuncu kod uyarisi yapilmis olup, bu uyari üzerine Valimiz Sayin Meftun Dalli tarafindan Türkiye Afet Müdahale Planinda (TAMP) yer alan ilgili tüm kamu kurum ve kuruluslari gerekli tedbirleri almak üzere talimatlandirilmis ve herhangi bir olumsuz olaya karsi müdahale için teyakkuz haline geçirilmistir. Belirtilen tarihlerde, özellikle 26 Kasim Pazar gününü 27 Kasim Pazartesi gününe baglayan gece boyunca sahil ilçelerimizde kuvvetli rüzgar, firtina ve yer yer kuvvetli yagislar ile denizde olusan siddetli dalgalanmalar nedeniyle Inebolu, Abana, Cide ve Çatalzeytin ilçelerimiz olumsuz hava sartlarindan etkilenmistir. Valimiz Sayin Meftun Dalli tarafindan meydana gelen olaylara müdahale edilebilmesi için AFAD, Il Özel Idaresi, Kastamonu Belediyesi basta olmak üzere ilgili kamu kurum ve kuruluslari sahil ilçelerimize yönlendirilmistir. 27 Kasim Pazartesi günü Valimiz Sayin Meftun Dalli olumsuz hava sartlarinin etkili oldugu Inebolu, Abana ve Çatalzeytin ilçelerimizde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi almistir. Olumsuz hava sartlari nedeniyle, Inebolu, Abana, Çatalzeytin ve Cide ilçelerimizde bazi evlerin bodrum katlarini ve isyerlerini su basmistir. Siddetli dalgalar nedeniyle sahillerimizde ve limanlarimizda bazi hasarlar meydana gelmistir. Karayollari 15. Bölge Müdürlügü sorumluluk alaninda yer alan Cide-Bartin karayolunun Gebes mevkiinde (17.5 kilometresinde) 19 Kasim 2023 tarihinde meydana gelen olumsuz hava sartlari nedeniyle üç noktada çökmeler olusmus ve ilgili kurumlarca 1 ekskavatör, 2 yükleyici, 8 kamyon, 3 greyder ve 2 pikap gerekli çalisma baslatilmisti. Ayni bölgede 27 Kasim gecesi olumsuz hava sartlari nedeniyle yeniden göçükler meydana gelmis olup bu alanla ilgili daha genis çapli bir çalisma yürütülmeye baslanilmistir. Yapilan müdahaleler ile ulasim tek seritten saglanmaya devam etmektedir. Ayrica Ulastirma ve Alt Yapi Bakanligi Bolu 13. Bölge Müdürlügü tarafindan da bu alanla ilgili dalgakiran etüt proje çalismasi baslatilmistir. Inebolu ilçemizde ise Kamerun bandirali Vamos isimli gemi Filli Kösk mevkiinde karaya oturmus olup, gemi personeli AFAD, Sahil Güvenlik ve Belediye ekiplerinin ortak çalismasi sonucu kurtarilarak ögretmenevine yerlestirilmistir. Gemi personelinde herhangi bir saglik sorunu bulunmamaktadir. Geminin durumu teknik ekiplerce ileriki günlerde degerlendirilecektir" ifadelerine yer verildi.

Çalismalarla ilgili de bilgilere yer verilen açiklamada, "Olumsuz hava sartlarindan etkilenen ilçelerimizde hasar tespit çalismalari ivedilikle baslatilmis olup, tespit çalismalarinin tamamlanmasina müteakip vatandaslarimizin zararlari ilgili mevzuat çerçevesinde karsilanacaktir. Diger yandan, olumsuz hava sartlari nedeniyle Ilimizde herhangi bir can kaybi yasanmamistir. Devletimiz tüm imkanlari ile bölgede olusan olumsuzluklari gidermek ve hayati olagan akisina döndürmek için çalismalarini sürdürmektedir. Ayrica tüm yetkililer vatandaslarimizin yaninda yer almaktadir. Valiligimiz tarafindan olumsuz hava sartlari nedeniyle meydana gelen olaylar ve alinan tedbirler kamuoyunun bilgisine sunulmakta olup, bundan sonra da kamuoyunun bilgilendirilmesine devam edilecektir” denildi.
Kaynak: İHA