Baskan Korkmaz Açiklamasi 'Dünyanin Neresinde Zulüm Gören Kardesimiz Varsa Allah Yardimcisi Olsun'

Büyükorhan Belediye Baskani Ahmet Korkmaz, “Filistin Gazze basta olmak üzere, Dogu Türkistan’da, Arakan’da, Sudan’da, Somali’de dünyanin neresinde zulüm gören bir Müslüman kardesim varsa yar ve yardimcisi olsun” dedi.

Baskan Korkmaz Açiklamasi 'Dünyanin Neresinde Zulüm Gören Kardesimiz Varsa Allah Yardimcisi Olsun'
Büyükorhan Cuma Cami’nin minaresinin temeli düzenlenen törenle atildi. Büyükorhan Kaymakam Vekili Ramazan Kiyak basta olmak üzere siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kurulus temsilcileri ve vatandaslarin katildigi törende konusan Belediye Baskani Ahmet Korkmaz, “El ve gönül birligi ile biz Büyükorhan’imiza nice hizmetleri hep birlikte kazandiracagiz. Bugün bu hizmetlerimizi hayirsever agabeylerimiz ve ablalarimiz sayesinde gerçeklestiriyoruz. Bu camimizin iç, dis kaplamasi, minaresinin yapimi hayirsever kardeslerimizin sayesinde ilerliyor. Haci Hüseyin Öztürk agabey ve Yasar hocamiz birlikte takip ediyorlar. Bizler ise her türlü makine, ekipman ve personel destegi ile her zaman yanlarinda olacagiz” dedi.

“Yaklasik 400 yila yakin bir süredir buralarda ibadet ediliyor” diyen Korkmaz, “Bu beldenin çok güzel bir hikâyesi var; bu mekân kuruldugu günden beri hiçbir Cuma vaktinde, bir Allah dostu gelmeden geçirmemis. Bugün burada bir minare yapiyoruz. Gerçekten ülkemiz ve dünyamiz çok karanlik bir tünelden geçiyor. Yasananlari hepiniz biliyorsunuz. Allah Filistin ve Gazze basta olmak üzere, Dogu Türkistan’da, Arakan’da, Sudan’da, Somali’de dünyanin neresinde zulüm gören bir Müslüman kardesim varsa yar ve yardimcisi olsun. Bizler sicak yataklarimizdan çiktik Cuma Pazari’miza geldik. Kardeslerim bugün 6 milyonluk bir terör örgütünün dünyaya kan ve gözyasi verdigi bir gündeyiz. Müslümanlar olarak rahatsiz miyiz? Son derece rahatsiziz. Kanimiza dokunmuyor mu? Son derece dokunuyor. Israil Basbakani çikiyor, ‘Mehdi gelecek biz ona göre yasiyoruz, Mehdi’nin isini kolaylastiralim’ diyor. Herkes inancinin geregini yapabiliyor. Biz hariç. Kur’an-i Kerim bize bunlari anlatiyor. Hristiyanlari, Müslümanlari, Medusileri hepsini anlatiyor da, biz anlamiyoruz. Hristiyanlar, Yahudiler Kur’an-i Kerim’de anlatildigi gibi ama maalesef Müslümanlar Kur’an-i Kerim’de anlatildigi gibi degiller. Bize muasir medeniyetler diye ögrettikleri sözde dünyanin medeni baskanlari çikip diyor ki, ‘Hastanelerde bunlari tedavi etmeye gerek yok, infaz edin” Bunu bir Saglik Bakani diyebiliyor. Avrupa Birligi Komisyon Baskani çikip diyor ki, ‘Ateskes isteyemeyiz’ Daha ne kadar çocuk ölmesi gerekiyor. Bir kere daha gördük ki bu dünyada demokrasi, medeniyet dedikleri her seyin bos oldugunu. Bu dünyada iki seyin mücadelesi vardir, birisi hak, biri batildir. Sunu hiçbir zaman unutmayin, sizinde tuttugunuz yollar bu iki anayoldan birisine çikar. Rabbim birligimizi daim eylesin” diye konustu.

Büyükorhan Kaymakam Vekili Ramazan Kiyak da yapilan hizmetleri hayirli olmasini temenni ederek, birlik ve beraberlik mesaji verdi. Minare temel atma töreni dualarla gerçeklestirildi.

Dualarin ardindan yemek ikrami ile program sona erdi.
Kaynak: İHA