Baskan Günel, Kültür Sanat Faaliyetlerini Elestirenlere Yanit Verdi

Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, Belediye Meclisi’nin Kasim ayi olagan toplantisinda Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü’ne 15 milyon TL’lik ek ödenek verilmesi yönündeki Plan ve Bütçe Komisyonu raporuna AK Parti Grubunun ret oyu vermesi üzerine “Kusadasi bir turizm kenti. Turizm kentlerinin ürünü kültür ve sanattir. Tarim kenti olsaydik bugday üretirdik” diyerek yanit verdi.

Baskan Günel, Kültür Sanat Faaliyetlerini Elestirenlere Yanit Verdi


Kusadasi Belediye Meclisi Kasim ayi olagan toplantisi Baskan Ömer Günel baskanliginda gerçeklesti. Müdürlüklerden gelen ve komisyonlara havale edilen konularin ele alindigi toplantida Mali Hizmetler Müdürlügü tarafindan Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügüne 15 milyon TL’lik ek bütçe aktarilmasi talebine iliskin gündem maddesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu kararina AK Parti grubunun ret oyu vermesi üzerine Baskan Ömer Günel bir açiklama yapti. Yükselen maliyetler nedeniyle Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügüne ek bütçe aktarimi yapildigini ifade eden Baskan Ömer Günel “Biz planli bir belediyeyiz. Yapacagimiz tüm etkinlikler, yollar, parklar yilin basindan planlaniyor. Ancak artan maliyetler nedeniyle planladigimiz isleri yapamiyoruz. Bu nedenle ek bütçe aktarimi gündeme geliyor” dedi.



Kusadasi’nda gerçeklesen kültür ve sanat faaliyetleri ile ilgili elestirilere anlam veremedigini belirten Baskan Ömer Günel söyle konustu: “Kusadasi Belediyesi olarak her alanda çok çalisan bir belediyeyiz. Fen isleri ya da park bahçe alaninda çalistigimiz gibi kültür ve sanat alaninda da çalisiyoruz. Ancak nedense kültür ve sanata harcanan kaynagin bosa gittigi yönünde ilginç bir algi var. Biz turizm kentiyiz ve kültür sanat satiyoruz. Bir kentte turizmi ne kadar çesitlendirirseniz o kadar çok turist gelir” dedi.

Kusadasi’nda gerçeklestirilen tüm etkinlik ve konserlerin halka açik, esnafla uyumlu ve kent turizmine faydali olduguna dikkat çeken Baskan Ömer Günel “900 milyon TL’lik bütçesi olan bir turizm kentinin kültüre ayirdigi 45 milyon TL’lik bütçe fazla mi? Bunun içerisinde konserler ve etkinliklerin yani sira kentimizin tanitimi amaciyla katildigimiz fuarlar da yer aliyor” dedi.



Neopolis Heykel Sempozyumu ile ilgili elestirilere de yanit veren Baskan Ömer Günel, yol gösterici ve yapici elestirilere her zaman açik olduklarini ancak sadece elestirmek için yola çikan insanlarin pesinden gitmenin hamaset siyaseti oldugunu belirtti.

Kaynak: İHA