Almanya Basbakani Scholz'dan Is Göçü Anlasmasi'nin 62. Yilinda Türk Sirkete Ziyaret

Almanya Basbakani Olaf Scholz, Türkiye ile Almanya arasinda imzalanan Is Göçü Anlasmasi’nin 62. yili münasebetiyle Türk sirketi ziyaret etti.

Almanya Basbakani Scholz'dan Is Göçü Anlasmasi'nin 62. Yilinda Türk Sirkete Ziyaret
Türkiye ile Almanya arasinda imzalanan Is Göçü Anlasmasi’nin 62. yilinda Almanya Basbakani Olaf Scholz, Mannheim kentinde 37 yildir hizmet veren gida toptanciligi yapan Suntat sirketinin merkezini ziyaret ederek, çalisanlarla bir araya geldi.

Firma çalisanlariyla basina kapali olarak görüsen Scholz, çalisanlarin sorunlarini dinledi. Türklere de taninmasi planlanan çifte vatandaslik yasasinin yeni yildan önce kanunlasacagini ifade eden Scholz, hayat pahaliligiyla ilgili hükümetin farkli alanlarda tedbirler aldigini ifade ederek, pahaliligin küresel bir sorun oldugunu söyledi.



Ziyaretin ardindan açiklamalarda bulunan Scholz, ziyaretten dolayi duydugu memnuniyeti ifade ederek, “Almanya’da ekonomik faaliyetler gelistiren ve ülkemizde var olan tüm imkanlari ve bunlarla neler yapilabilecegini gösteren kardesler tarafindan kurulan çok basarili bir sirket. Ziyarette is insanlari ile çalisanlarla bir araya geldim” dedi.

Almanya’da isgücü açiginin oldugunu bunun için elbette mesleki egitimin önemini bir kez daha anladigini ifade eden Scholz, "Almanya’ya vasifli isçilerin göçüyle ilgili firsatlari da kullanabiliriz. Benim için iyi bir ziyaret oldu. Farkli zorluklardan bahsedilirken, ayni zamanda hayatlarinda basardiklari seylerle ilgili çok gurur verici hikayeler anlatan girisimcilerle sohbet ettim” dedi.

Basbakan Scholz ziyaret kapsaminda Rhein- Neckar Türk Is Adamlari Dernegi üyeleriyle de bir ara gelerek ekonomik agirlikli görüsmelerde bulundu.
Kaynak: İHA