Almanya'Da Binlerce Kisi 'Filistin'le Dayanisma Yürüyüsü'ne Katildi

Almanya’nin baskenti Berlin’de binlerce kisi, “Filistin’le Dayanisma Yürüyüsü” düzenledi.

Almanya’da binlerce Filistin destekçisi, “Filistin’le Dayanisma Yürüyüsü” düzenledi.

Alman liderlerin her firsatta Israil’e olan destegini yinelemesinin aksine binlerce kisi baskent Berlin’de toplandi. Berlin’in Ana Tren Istasyonu (Hauptbahnhof) yakinlarinda baslayan ve Zafer Aniti’na (Siegessule) kadar devam eden yürüyüse, Almanya’nin farkli bölgelerinden de katilim saglandi. Organizatörler, Berlin-Tiergarten bölgesindeki Zafer Aniti’na dogru sessiz bir matem yürüyüsü yapmak istediklerini duyurdu.

Yürüyüs öncesinde yapilan açiklamalarda, Israil’in Gazze’de insanlik suçu isledigine dikkat çekilerek, "Hükümetimiz tarafindan temsil edilmedigimizi düsündügümüz için buradayiz. Savastan zarar gören insanlarin sesi olmak için buradayiz. Filistin ve Israil’deki insanlar için baris istiyoruz. Filistin halkina özgürlük istiyoruz. Çocuklarin üzerine bomba atmak suçtur” ifadeleri kullanildi.

Israil’in saldirilari sirasinda hayatlarini kaybedenler için dua okunmasinin ardindan göstericiler yürüyüse geçti. Yürüyüs esnasinda “Gazze’de binlerce çocuk ölüyor”, “Katliami durdurun, savasi durdurun”, “Filistin’e özgürlük” sloganlari atildi. Dayanisma gösterisine doktorlar ve saglikçilar da destek verdi. Saglikçilar da üzerinde “Hastanelerin bosaltilmasi ve bombalanmasi savas suçudur”, “Acil ilaçlara ambargo getirilemez” yazili pankartlar açti.

Binlerce kisinin katildigi gösteride polis yogun güvenlik önlemleri aldi. Yol buyunca Filistin bayraklarinin yaninda Türk bayraklarinin da tasindigi görüldü.

Kaynak: İHA