UNRWA Açiklamasi 'Gazze'deki Insani Operasyon Önümüzdeki 48 Saat Içinde Durma Noktasina Gelecek'

Birlesmis Milletler Yakin Dogu’daki Filistinli Mültecilere Yardim ve Bayindirlik Ajansi’nin (UNRWA) Gazze Direktörü Thomas White, “Gazze’ye yakit girisine izin verilmemesi nedeniyle Gazze’deki insani yardim operasyonu önümüzdeki 48 saat içinde durma noktasina gelecek” dedi.

Israil’in Gazze Seridi’ne yakit girisine engel olmasi, insani yardimlari ve hastaneleri durma noktasina getirdi. UNRWA Gazze Direktörü Thomas White, yaptigi açiklamada, “Gazze’ye yakit girisine izin verilmemesi nedeniyle Gazze’deki insani yardim operasyonu önümüzdeki 48 saat içinde durma noktasina gelecek” ifadelerini kullandi. Bu sabah ana su dagitim yüklenicilerinden ikisinin yakitlarinin bitmesi nedeniyle çalismaz hale geldigini aktaran White, “Bu, 200 bin kisiyi içme suyundan mahrum birakacak. Gazze’ye 7 Ekim’den bu yana yakit girmedi. Zor bir karar. Hastane için yakit mi yoksa içme suyu üretmek için yakit mi? Ikisi de hayat kurtarir ve ne yazik ki bu bir varsayim degil” dedi.

Geçtigimiz üç hafta boyunca UNRWA’nin Gazze Seridi’nin Misir sinirindaki büyük bir yakit deposunu kullandigini aktaran White, “Bu depo artik bos. Yakit olmamasi, kanalizasyon suyunun veya atik sularin pompalanmamasi anlamina gelir. Bu, halk sagligi için ciddi bir tehdittir. Salgin hastaliklar gerçege dönüsecek” diye konustu.

Kaynak: İHA