THY'nin Network Alt Yapisi Çöktü, Yolculari Magdur Oldu

Türk Hava Yollari’nin (THY), network alt yapisinin çökmesi nedeniyle birçok vatandas magdur oldu. Cenazesi oldugu için sabah Izmir’den Istanbul’a gelen Burhan Yilmaz, "7 saattir burada bekliyorum. Hiçbir sey söylemiyorlar" dedi.

THY'nin Network Alt Yapisi Çöktü, Yolculari Magdur Oldu
Türk Hava Yollari’nin (THY), network alt yapisinin çökmesi nedeniyle THY’nin Istanbul’daki iki havalimanindan da yapacagi tüm seferler durdu. Seferlerin yapilamamasi nedeniyle yolcular havalimaninda uzun süre beklemek zorunda kaldi.

Türk Hava Yollari yaptigi açiklamada, Istanbul çikisli 19.00 -22.00 arasi tüm Türk Hava Yollari tüm seferlerimiz iptal edildigini duyurdu.

“Muhatap bulamiyoruz”

Cenazesi oldugu için sabah Izmir’den Istanbul’a gelen Burhan Yilmaz adli vatandas, "7 saattir burada bekliyorum. Bu böyle giderse otobüsle Sabiha Gökçen’e gidip oradan uçacagiz Izmir’e baska çare yok. Hiçbir sey söylemiyorlar. Kandiriyorlar bizi. Ihtiyaçlarimizi gidermediler. Muhatap bulamiyoruz. Adamlar bankoyu birakip kaçiyor. Cenazeye geldim buraya. Hiçbir sey de sunmuyorlar bize seçenek de sunmuyorlar. Tüm ihtiyaçlarimizi kendi paramizla aliyoruz" dedi.



"Yaklasik 24 saattir uyumadim”

Kanada’nin Toronto sehrinden sabah saat 03.00 siralarinda Istanbul’a geldigini söyleyen Nihat Eren Karapinar, "Toronto’dan geldim. Toronto-Istanbul buradan da Izmir’e uçacaktim. Toronto’dan Istanbul’a saat 03.00 siralarinda geldik hala Istanbul’da bekliyoruz. Herhangi bir güncelleme yok. Uçaklarimizin her iki saatte bir ertelendigini duyuyoruz. 6-7 saattir buradayiz. Yaklasik 24 saattir uyumadik. En son güncelleme saat dokuzdu su an saat dokuz bilgi almak için giseye geldik. Otele gitmek için bilgi alacaktik ama kimseyi bulamadik. Bekleme içindeyiz. Hiçbir ihtiyacimizi karsilamadi Türk Hava Yollari” dedi

IGA yolculara çay ve çorba dagitti

Yasanan olumsuzluk nedeniyle havalimaninda uzun süre beklemek zorunda kalan yolcularin tüm ihtiyaçlariyla ilgilenen IGA, yolculara ücretsiz çay ve çorba dagitti.

Havalimani çalisanlari mesaiye kalarak yolculara yardimci oldu.

Türk Hava Yollari seferlerinin iptal edilmesi nedeniyle havalimaninda kontuarlar bos kaldi. Bazi yolcular kontuarlarda oturarak bekledi. Havalimani’nda uçak körükleri de yolcu olmadigi için bos kalirken ilginç görüntülere neden oldu.
Kaynak: İHA