ZBEÜ, THE Siralamasinda Endüstri Alaninda 23. Sirada Yer Aldi

ZBEÜ, dünya genelindeki yüksekögretim kurumlarinin kalitesini siralayan THE siralama sonuçlarinda, Türk üniversiteleri arasinda endüstri alaninda 23. sirada yer aldi.

ZBEÜ, THE Siralamasinda Endüstri Alaninda 23. Sirada Yer Aldi
Ögretim, arastirma ortami, arastirma kalitesi, endüstri ve uluslararasi görünüm gibi kistaslarla dünya üniversitelerini degerlendiren Ingiltere merkezli Times Higher Education (THE), 2024 siralamasini gerçeklestirdi. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ), THE 2024 sonuçlarina göre endüstri alaninda Türk üniversiteleri arasinda 23. sirada, dünya üniversiteleri arasinda 842. sirada; arastirma ortaminda Türk üniversiteleri arasinda ise 44. sirada yer aldi.

ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer, dünyanin en saygin yüksekögretim kalitesini derecelendirme kuruluslarindan biri olan THE 2024 yili sonuçlarinda kazanilan basarinin çok önemli oldugunun altini çizerek, bu degerlendirmenin geçmis yillara dayali verilerin baz alinarak yapildigini, yapilan yatirimlarla önümüzdeki yillarda ZBEÜ’nün daha üst siralarda yer alacagini vurguladi.
Kaynak: İHA