Z Kusaginin Borsaya Olan Ilgisi Artti, Uzmanlar Uyardi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Yeni Medya Ve Iletisim Bölüm Baskani Sefer Darici, son günlerde Z kusaginin borsaya olan yogun ilgisinden bahsederek yatirim yapan kisilere uyarilarda bulundu.

Z Kusaginin Borsaya Olan Ilgisi Artti, Uzmanlar Uyardi
Son günlerde halka arzlarla birlikte gündemde olan borsaya ilgi artti. Halka arzlardan kisa sürede kazanilan paralar, Z kusagini da borsaya çekti. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Yeni Medya Ve Iletisim Bölüm Baskani Sefer Darici, borsa da yatirim yapan gençlere uyarilarda bulunarak, “Son süreçte özellikle Z kusaginin da yogun bir ilgisinin oldugunu görüyoruz. Ancak çok kisa sürede para kazanma seklide olan bu algi yanlis olabilir, beraberinde büyük riskler ve çöküntüler getirebilir. Benim genç arkadaslara özellikle tavsiyem; mutlaka finansal okuryazarlik anlaminda bilgiler edinmeleri, temel kavramlari bilmeleri, bir yatirim karari vermeden önce o sirketlerin geçmis verilerini ve hale hazirdaki durumu ve gelecege iliskin ön görüleri mutlaka göz önüne alip iyi bir degerlendirme yapmalari olacaktir” dedi.



“Ilginin gençler üzerinde daha fazla oldugu dikkat çekiyor”

Sefer Darici, gençlerin borsaya daha ilgili oldugundan bahsederek, “Son süreçte borsaya önemli bir ilginin oldugunu görüyoruz. Özellikle bu ilginin gençler üzerinde daha fazla oldugu dikkat çekiyor. Borsa bizlere olumlu firsatlar sunarken hem de olumsuz riskleri de içerisinde barindiriyor. Borsada herhangi bir hisse senedi almadan, yatirim yapmadan önce mutlaka ve mutlaka finansal okuryazarlik hakkinda bir bilgi sahibi olmasi ve borsa ile ilgili yatirim öncesi bilinmesi gereken temel kavramlarinda bilinmesi gerekiyor. Aksi halde çevremizden de gördügümüz, anlatilan hikâyelerden de duydugumuz bir çok olumsuz durum veya büyük miktarlarda para kayiplari söz konusu olabiliyor” diye konustu.



Yatirimcinin finansal okuryazarlik bilmesi gerekiyor

Darici, yatirimcilarin finansal okuryazarligini bilmesi gerektiginden bahsederek, “Içerisinde bulundugumuz süreçte borsanin çok hizli para kazandiracak yatirim araci olarak görülüyor olmasi borsaya olan talebi artirdi, özellikle halka arzlarda görebiliyoruz. Biraz önce bahsettigim riskleri göz önüne alirsak özellikle sirketlerin finansal durumu, yönetim yapisi gibi bir takim durumlari raporlamalari, bu anlamda dikkatlice okunmasi ve buna iliskin bir degerlendirmeyle karar verilmesi gerekiyor. Finansal karar verme, yatirim karari verme esten, dosttan veya arkadasim sunu almis gibi sözlerle olacak bir is degildir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA