Yed-I Velayet 7 Vilayet Kisa Film Festivali'nde Ödüller Sahiplerini Buldu

Bursa Ticaret ve Sanayi Odasi (BTSO) ile Kültür ve Turizm Bakanligi Sinema Genel Müdürlügü destekleriyle Ehli Sanat Sinema ve Kültür Dernegi tarafindan bu yil 10’uncu kez düzenlenen, ‘Uluslararasi Yed-i Velayet 7 Vilayet Kisa Film Festivali’nde ödüller, düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Bu yil, “Kurtulusun Kadinlari” temasiyla gerçeklestirilen festivalde, en iyi 7 senaryo ve en iyi 4 film ödül aldi.

Yed-I Velayet 7 Vilayet Kisa Film Festivali'nde Ödüller Sahiplerini Buldu
BTSO ev sahipliginde Bursa Business School’da gerçeklestirilen ödül törenine, BTSO Yönetim Kurulu Baskani Ibrahim Burkay’in yani sira Bursa Valisi Mahmut Demirtas, Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, BTSO Yönetim Kurulu ve Meclis Divan üyeleri ile sinemaseverler katildi.

BTSO Yönetim Kurulu Baskani Ibrahim Burkay yaptigi açilis konusmasinda, her yil geliserek devam eden ‘Uluslararasi Yed-i Velayet 7 Vilayet Kisa Film Festivali’nin Bursa ve Türkiye adina kalici degerler üretebilmenin en güzel örneklerinden biri oldugunu söyledi.

Ödüllerin, çaliskan ve azimli gençler için gelecekte daha büyük basarilarin kapilarini araladigini söyleyen Baskan Burkay, “Genç sinemacilar, gönül verdikleri ve icra ettikleri sanatla, tarihi ve kültürel degerlerimizin nesilden nesile aktarilmasinda önemli rol oynuyor. Bizler de kültür ve sanat etkinliklerine verdigimiz destekle gençlerimizin yanindayiz. Onlarin kariyer yolculuklarina katki sagladigimiz için mutluyuz.” ifadelerini kullandi.

“Milli Mücadelemizin Sembolü Kurtulusun Kadinlari”

BTSO Yönetim Kurulu Baskani Ibrahim Burkay, gelismis sehirlerin, ekonomik zenginlikleri kadar, sosyal, kültürel ve sanatla ilgili çehreye verdikleri önemle de ön plana çiktigini ifade etti.

Baskan Burkay, sunlari kaydetti: “Bu çerçevede Yed-I Velayet 7 Vilayet kisa film festivali de en önemli kültür sanat etkinliklerimiz arasinda yer aliyor. Yasama ve insanliga getirdikleri yaklasimla tüm dünyaya örnek olmus birbirinden kiymetli isimleri, genç ve profesyonel senaristlerimizin yenilikçi ve özgün eserleriyle beyaz perdeye tasidigimiz festivalimizi bu yil, milli mücadelemizin sembolü olan ‘Kurtulusun Kadinlari’ temasiyla gerçeklestiriyoruz. Ülkemizin büyük fedakârliklar ve üstün cesaretle geçen milli mücadele yillari, bagimsizlik askinin, millet iradesinin ne kadar güçlü oldugunu ve zorluklarin üstesinden gelme azminin ne denli büyük oldugunu tüm dünyaya ilan ettigi bir dönemdir. Ülke tarihimize altin harflerle yazilan Kurtulus Savasi’mizin zaferle neticelenmesini saglayan temel unsurlardan biri de süphesiz kadinlarimizin vatan sevgisi ile dolu yürekleriyle verdikleri essiz mücadeledir. Ayni mücadeleyi günümüz sartlarinda büyük bir kararlilikla sosyal, kültürel ve ekonomik alanda bir bütün olarak sergiledigimiz takdirde Türkiye yüzyili vizyonumuz çerçevesinde hedeflerimize insallah hep birlikte ulasacagiz.”

“Sinema Kültürel Yasami Sekillendiriyor”

Bursa Valisi Mahmut Demirtas, en önemli kitle iletisim araçlarindan biri olan sinemanin, toplumlari ortak görüste bulusturma gücüne sahip oldugunu söyledi.

Bu yönüyle de sinemanin kültürel yasami sekillendirebilecek özellikte oldugunu belirten Vali Demirtas, “Ayni zamanda sektörün tüm neferleri bir araya gelip ekonomik hayata da önemli katkilar saglamaktadir. Türk kültürünün ortak degerlerini ön plana çikaran Yed-i Velayet 7 Vilayet Kisa Film Festivali, önemli bir organizasyon. Katki saglayanlara sükranlarimi sunuyorum.” diye konustu.

“Farkli Medeniyetlerin ve Kültürlerin Harmani Bursa”

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Bursa’nin kültürel degerlerini sanat dünyasina ilmek ilmek isledigi bir kent oldugunu belirterek, “Farkli medeniyetlerin ve kültürlerin harmani olan ülkemizin bütün sehirleri kendine has degerleriyle öne çikarak sakinlerine ve konuklarina yeni ufuklar açmaktadir. Bursa bu yönüyle çok zengin bir sehir. Kültür ve Turizm Bakanligi Sinema Genel Müdürlügü, BTSO ile Ehli Sanat Sinema ve Kültür Dernegi is birliginde 10.’su düzenlenen uluslararasi kisa film festivalimiz geleneksellesme yolunda emin adimlarla ilerliyor. Cumhuriyetimizin 100. yili münasebetiyle festivalin alt basliginin ‘Kurtulusun Kadinlari’ olarak belirlenmesi ve festivalin kahraman Türk kadinlarina adanmasi da oldukça önemli. Emegi geçen herkesi yürekten kutluyorum.” dedi.

“Festivali Kurtulusun Kadinlarina Ithafen Gerçeklestirdik”

Uluslararasi Yed-i Velayet 7 Vilayet Kisa Film Festival Baskani Eda Sürmeli, Cumhuriyet’in yüzüncü yilinda düzenledikleri festivalin 10. yilini kurtulusun kadinlarina ithaf ettiklerini söyledi.

Ayni zamanda Ehli Sanat Sinema ve Kültür Dernegi Baskani da olan Sürmeli, “Kahraman 7 Türk kadininin hikayesini beyaz perdeye tasidigimiz bu yili ahde vefa yili olarak adlandirdik. Bu çerçevede ahde vefa borcumuzu ödememize destek olan BTSO, Kültür ve Turizm Bakanligi Sinema Genel Müdürlügü’ne ve emegi geçen herkese tesekkür ediyorum.” diye konustu.

Onur Ödülünün Sahibi Ghassan Mashoud

Konusmalarin ardindan ilk olarak Cennetin Kralligi filminde canlandirdigi Selahattin Eyyubi karakteriyle taninan dünyaca ünlü oyuncu Ghassan Mashoud’a ‘Onur Ödülü’ verildi.

Daha sonra ödül törenine geçildi. ‘Senaryo’ kategorisinde, ‘Gazi Halime Çavus’ temali ödül Ozan Kenar’a, ‘Halide Edip Adivar’ temali ödül Erkan Avci’ya, ‘Gördesli Makbule’ temali ödül Hülya Basak Karadal’a, ‘Hafiz Selman Izbeli’ temali ödül Mehmet Onur Karatas’a, ‘Kara Fatma’ temali ödül Mutlu Polat’a, ‘Tayyar Rahmiye’ temali ödül Mesut Özyaprak’a, ‘Çete Emir Ayse’ temali ödül ise Kerem Nadir Özcan’a verildi.

Gecede en iyi ‘animasyon filmi’ ödülünü ‘Black Bird’in yönetmeni Zeynep Ince Tekin, en iyi ‘kurmaca film’ ödülünü “Kirlangiç” ile Hüseyin Demirtas, en iyi ‘belgesel film’ ödülünü ‘Arayis’ ile Orhan Bulut alirken, BTSO mansiyon ödülünün sahibi ise ‘Heyemola’ ile Yilmaz Kivanç’in oldu.
Kaynak: İHA