Türkiye-Hollanda Belediyeler Birligi'nden Osmaniye'de Ortak Çalistay

Osmaniye Belediyesi, Hollanda Belediyeler Birligi Uluslararasi Isbirligi Ajansi (VNG International) ve Türkiye Belediyeler Birligi (TBB) is birligiyle sehirde hayata geçirilecek projelerin istisare edilmesi için çalistay düzenlendi. Osmaniye Belediyesi, Kahramanmaras merkezli 6 Subat’ta yasanan ve “Asrin felaketi” olarak nitelendirilen yikici depremlerin ardindan, sehrin tüm alanlarda yeniden insasi için ulusal ve uluslararasi kurumlarla is birligini sürdürüyor.

Türkiye-Hollanda Belediyeler Birligi'nden Osmaniye'de Ortak Çalistay
Hollanda Belediyeler Birligi Uluslararasi Isbirligi Ajansi ve Türkiye Belediyeler Birligi ortakliginda yürütülen ‘Türkiye’deki Depremler Sonrasinda Yerel Yönetimlere Yönelik Yardim, Iyilestirme ve Yeniden Yapilanma Projesi’ çerçevesinde sehirde gerçeklestirilecek projelere iliskin çalistaylar düzenleniyor.

Bu çerçevede Osmaniye Belediyesi Basin Yayin Müdürlügü Proje Birimi tarafindan organize edilen çalistayda Türkiye Belediyeler Birligi, Hollanda Belediyeler Birligi, Belediye teknik birimleri, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odasi ve Travma Afet Ruh Sagligi Dernegi yetkilileri hazir bulundu. 28-29 Eylül tarihlerinde, afet sonrasi senaryo planlama amaciyla pilot belediyeler için Katilimci Yerel Iyilestirme Planlari gelistirilmesi üzerine ‘Afet Sonrasi Senaryo Planlama’ çalistayina, ulusal ve uluslararasi basarilara imza atmis Hollanda’dan gelen 8 kisilik teknik bir heyet katildi.

Yapilan istisare toplantilarinin ardindan kent genelinde incelemelerde bulunuldu.

Depremlerin ardindan Türkiye’deki çalismalarini afet bölgesine acil yardim ve destek sunumuna odaklayan VNG International; TBB, Osmaniye Belediyesi, Adana Seyhan Belediyesi ve Kahramanmaras Büyüksehir Belediyesi ile is birligi içinde çalisma baslatmis, bu çerçevede, depremler sonrasinda Yerel Yönetimlere Yönelik Yardim, Iyilestirme ve Yeniden Yapilanmaya Destek Projesi uygulamaya konulmustu.
Kaynak: İHA