Tuba Ögretmen Rektör Çakmak'in Konugu Oldu

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, “Global Teacher Prize” (Küresel Ögretmen Ödülü) Yarismasinda en seçkin ögretmenlerden biri seçilen Tuba Dumlu Güler’i konuk etti.

Tuba Ögretmen Rektör Çakmak'in Konugu Oldu
Atatürk Üniversitesi Egitim Fakültesi Fen Bilgisi Ögretmenligi bölümünden 2007 yilinda mezun olan Güler ögretmen, 2013 ve 2019 yillarinda köy okullarinda ögrenim gören çocuklar için yaptigi çalismalarla Milli Egitim Bakanligi (MEB) tarafindan 2 kere yilin en iyi ögretmeni seçildi.

Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Ortaokulu’nda Fen Bilgisi Ögretmeni olarak görev yapan Güler Ögretmen, geçtigimiz günlerde ise 2023 Global Techer Prize Yarismasi’nda 130 farkli ülkeden 7 bini askin adayi geride birakarak, dünyanin en iyi 50 ögretmeni arasina girmeyi basardi.

Rektör Çakmak’in davetinden duydugu memnuniyeti dile getiren Güler Ögretmen, göreve basladigi günden itibaren köy okullarinin sartlarini iyilestirmek ve kiz çocuklarinin daha iyi bir egitim almasi için çalistigini belirterek: “Köylerde okula gönderilmeyen kiz çocuklarimizin okula gönderilmesi ve onlarin mümkün olan en iyi sartlarda egitim almalarini saglayip meslek sahibi olmalari için gayret gösterdim. Daha sonraki süreçte yaptigimiz çalismalarla Erzurum adina TÜBITAK’ta birincilik elde ettim. TEKNOFEST için hazirladigimiz proje ile 5. olduk. Her ögrencim için derslerde bireysel etkinlikler düzenleyerek hem bilimi sevdirmeyi hem de onlarin gelecekte çesitli projelerde yer alabilmesini amaçliyorum” diye konustu.

Güler Ögretmeni makaminda agirlayan Rektör Çakmak, elde edilen basarinin Erzurum için gurur verici oldugunu belirterek: “Gelecek kusaklarimizin yetistirilmesinde ögretmenlerimiz çok önemli bir vazifeyi üstlenmis durumda. Devletimiz her çocugumuzun esit sartlarda egitim alabilmesi için çok önemli çalismalar yapiyor. Bu noktada ögretmenlerimize de önemli görev ve sorumluluklar düsüyor. Ne mutlu ki meslegini büyük bir askla yapan, okullardaki çocuklari kendi çocugu gibi gören ögretmenlere sahibiz. Güler Ögretmenimiz de zorluklar karsisinda yilmadan ilk günkü heyecanla meslegini icra ediyor ve sehrimizi gerek ulusal gerekse de uluslararasi platformlarda en güzel sekilde temsil ediyor. Bu vesileyle kendisini bir kez daha tebrik ediyor, üniversitemizin tüm imkanlarinin çocuklarimizin ve fedakar ögretmenlerimizin kullanimina hazir oldugunu belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA