Tarihi Kentler Birligi'nden Güder'in Projesine Ödül

Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder’in vizyonel projesi olan, tarihi dokuyu korurken modern bir yapi olusturan Eski Malatya Meydan Projesi Tarihi Kentler Birligi’nden ‘Tarihi ve Kültürel Mirasi Koruma Projesi ve Uygulamalarini Özendirme Yarismasi’ndan ödül aldi.

Tarihi Kentler Birligi'nden Güder'in Projesine Ödül
Tarihi, dogal ve kültürel çevrenin korunmasini saglayan ve degerlerin gelecek kusaklara aktarilmasi tarihin modern yapilarla bütünlesmesini saglayan Eski Malatya Meydan Projesi, Tarihi Kentler Birligi’nden ödül aldi. Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder tarafindan hayata geçirilen proje, Eski Malatya’nin tarihi ve kültürel dokusunu koruyarak, yeni bir kimlik kazandirdi.

Tarihi ve Kültürel Mirasi Koruma Projesi ve Uygulamalarini Özendirme Yarismasi’ndan ödül alan Eski Malatya Meydan Projesi tarihi dokuyla birleserek modern bir yapiya kavustu. Ilçe halkinin yillardir hasretle bekledigi ve Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder’in hayata geçirdigi projede 72 araçlik açik otopark, kitap kafe, is yerleri, sosyal tesis ve meydan düzenlemesine yer verildi.

Tarihi Kentler Birligi’nin ‘Tarihi ve Kültürel Mirasi Koruma Projesi ve Uygulamalarini Özendirme Yarismasi’nda ödül alan projeyle ilgili Baskan Güder, “Biz göreve geldikten sonra ilçemizi gelistirirken tarihi dokuya sahip çikacagiz demistik. Selçukludan bize miras kalan Kervansaray’in yapisini korurken ayni zaman modernize edilmesi gereken Eski Malatya meydanini yeniden insa ettik. Vatandasimizin kullanimina açilan Eski Malatya Meydaninin Tarihi Kentler Birligi’nden böyle bir ödül almasi bizlerin ne kadar dogru bir is yaptiginin göstergesi oldu. Bundan sonra da ilçe halkimizla beraber nice güzel islere imza atacak, daha birçok ödülü ilçemize kazandiracagiz. Emegi geçen tüm arkadaslarima tesekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kaynak: İHA