Su Seviyesi Yüzde 80 Düstü, Agaçlar Ortaya Çikti

Tokat’ta tarimsal sulamada kullanilan Akin Göletinde su seviyesinin yaklasik yüzde 80 oraninda düsmesi sonucu agaçlarin dallari su yüzeyine çikti.

Su Seviyesi Yüzde 80 Düstü, Agaçlar Ortaya Çikti
Tokat merkeze bagli Çamlibel Beldesi Akin Mahallesinde bulunan gölet bölgede yagislarin az olmasindan dolayi adeta kurudu. Tarimsal sulamada kullanilan gölette yagislarin az olmasi ile birlikte su seviyesi yüzde 80 oraninda çekildi. Suyun çekilmesi ile birlikte göletin ortasinda bulunan agaçlarin dallari su yüzüne çikti. Birçok kus türünü barindan gölette su yüzüne çikan agaçlar kuslarin konaklama mekani oldu.

"Yüzde 80 oraninda su bitmis durumda"

Su seviyesinin yüzde 80 oraninda azaldigini belirten Nuri Can Arslan, "Bu bölgeye pek yagis gelmedi. Çiftciler de tarimsal sulamayi bitirmis durumda. Su çok azalmis. Yüzde 80 oraninda su bitmis durumda. Baliklar bu su da ancak yüzüyor, büyük ihtimalle de bu baraj tarimsal sulama için daha açilmaz. Buraya geldigimiz yol da bir zamanlar sular altindaydi" seklinde konustu.



"Yüzde 80 veya 90 oraninda suyu azalmis"

Aytekin Ekinci, "Bu bölgeye yagmur yagmiyor, bu bölgede kuraklik hakim. Tarimsal olarak da tarlalarin suyu eksik kaldi. Böyle devam etmesi herkes için çok kötü bir durumdur. Yagmur yagmasini bekliyoruz, yagmazsa yapabilecek bir seyimiz yok. Yüzde 80 veya 90 oraninda suyu azalmis, bulundugumuz konumda sular altindaydi ama su an yok" seklinde konustu.

Kaynak: İHA