Selçuklu'da Okul Disi Ögrenme Ortamlari Egitime Deger Katmaya Devam Ediyor

Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediyesi tarafindan egitim hayatina kazandirilan ve doga ile ögrencileri bulusturan Sille Tabiat Okulu, “Okul Disi Ögrenme Ortamlari” olarak ögrencilere farkli donanimlar kazandirmayi sürdürüyor.

Selçuklu'da Okul Disi Ögrenme Ortamlari Egitime Deger Katmaya Devam Ediyor
Türkiye’nin en detayli tabiat okulu olarak yeni egitim ögretim döneminde de faaliyetlerine hiz kesmeden devam eden okulun önemli ziyaretçileri vardi. Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci’nin ev sahipliginde Konya Vali Yardimcisi Yavuz Güner, Konya Il Milli Egitim Müdürü Murat Yigit, Selçuklu Ilçe Milli Egitim Müdürü Turan Kayacilar ve Belediye Meclis Üyeleri okulu ziyaret ederek burada egitim alan ögrencilerle bir araya geldi. Renkli görüntü ve diyaloglarin yasandigi ziyarette protokol üyeleri dogada olmanin keyfini çikaran çocuklarla aliç toplama, sebze meyve hasadi ve organik gida atölyesinde tursu kurma etkinligini birlikte gerçeklestirdi.

"Okul Disi Ögrenme Ortamlarimiz ile egitime deger katiyoruz"

Çocuklarimizin gelisimlerine katki saglamanin kendileri için tarifsiz bir mutluluk oldugunu ifade eden Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, "Selçuklu Belediyesi olarak egitime her firsatta destek veriyor, yaptigimiz her iste oldugu gibi egitim alaninda da tüm Türkiye’ye örnek olacak projeler gerçeklestiriyoruz. Bu örnek çalismalarimizdan biri olan Okul Disi Ögrenme Ortamlari ile çocuklarimizin bilgi dagarcigini gelistirirken, diger taraftan ögrenilen bilgileri davranisa ve uygulamaya dönüstürüyoruz. Çocuklarimizi dogayla ve tabiatla bulusturdugumuz Sille Tabiat Okulu’nda 16 atölye ile ögrencilerimiz tarimsal, sanatsal ve sportif faaliyetlere katilarak farkli alanlarda kendilerini yetistirme firsati buluyor. Burada yapilan her güzel aktivitenin toplumsal hayatta çocuklarimiza önemli kazanimlarinin olacagini düsünüyor, özveriyle çocuklarimiza fayda saglamak için çalisan tüm egitmenlerimize tesekkür ediyorum. Selçuklu Belediyesi olarak egitim her zaman önceligimiz oldu ve olmaya devam edecek” dedi.

Sille Tabiat Okulu’nda ögrencilerin doga ile iç içe egitim-ögretim faaliyetleri gerçeklestirdiklerini belirten Konya Il Milli Egitim Müdürü Murat Yigit, “Bu çalismalarin sürdürülmesinde, bu ortamin saglanmasinda en büyük destekçimiz olan Selçuklu Belediye Baskanimiz Ahmet Pekyatirmaci ve ekibine, organizasyonun saglanmasinda önemli görevler üstlenen Selçuklu Ilçe Milli Egitim Müdürlügümüze tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Konya Vali Yardimcisi Yavuz Güner de kurumlar arasi is birliginin egitimde meyvelerini en güzel sekilde verdigini belirterek Selçuklu Belediyesine ve Milli Egitim Müdürlügüne tesekkür etti. Yavuz, okullarin yani sira egitim disi ögrenme ortamlarinin çocuklarin çagin gerektirdigi her türlü donanima sahip olarak yetismelerinde büyük önem arz ettigini söyledi.

Kaynak: İHA