Sehit Oktay Karakelle'nin Babasi Açiklamasi 'Üst Üste Yapilan Bu Operasyonlari Destekliyoruz'

Hakkari’de 2008 yilinda Aktütün Jandarma Sinir Bölügü’ne yapilan saldiri sonucu sehit düsen Oktay Karakelle’nin sehit olusunun yildönümünde konusan babasi Hüsameddin Karakelle, "Üst üste yapilan bu operasyonlari her zaman takip ediyorum ve sonuna kadar destekliyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde olup bu teröristleri ülkeden kazimamiz lazim" dedi.

Sehit Oktay Karakelle'nin Babasi Açiklamasi 'Üst Üste Yapilan Bu Operasyonlari Destekliyoruz'
2008 yilinda Hakkari’nin Semdinli ilçesinde bulunan Aktütün Jandarma Sinir Bölügü’ne bölücü terör örgütünün Irak’in kuzeyinde bulunan unsurlari tarafindan yapilan saldirida 15 asker sehit olmus, 23 terörist etkisiz hale getirilmisti. Saldirida sehit düsen Oktay Karakelle’nin babasi Hüsameddin Karakelle, oglunun sehit olusunun yildönümünde konustu.

Sehit babasi Karakelle, terör örgütlerine art arda yapilan operasyonlari takip ettigini belirtti.

Karakelle, "Oktay’i çok seviyordum. Askerde dagitim zamani geldi, yemin törenine de gittik. Dedim ki ’Oktay senin boyun uzun, seni doguya gönderirler’. O da bana ’Baba beni kaderime birak’ dedi.

Geldi izne, 10 gün burada kaldi. Dagitimi Hakkari’ye çikti. Sonra Oktay’i havalimanina götürüp yolcu ettim. Buradan giderken herkesle vedalasti, hatta benim magazamda çalisanima ’Abla ben gidiyorum, bir daha dönmeyecegim’ demis. Ben de bunu sehit olduktan sonra ögrendim" seklinde konustu.



"Vatan sag olsun fakat bu teröristleri bitirmek lazim"

Karakelle, "Sehit olmadan üç gün önce oglumu aradim, sanki kuyudan konusuyor gibiydi. Neden öyle konustugunu sorunca ’Baba burasi çok karisik’ dedi ve kapatti. Saldiri gece baslamis. O teröristler Suriye’den gelip karakola baskin düzenlemisler. Sabaha kadar çatisiyorlar, iki kisi kaliyor, birisi Oktay, digeri de bir arkadasi. Ben ofiste arkadasimin izledigi televizyondan gördüm. Arkadasim ’Yine sehit var’ deyince ’Nerede?’ diye sordum, Aktütün oldugunu ögrenince ben kötü oldum. Büyük oglum beni aradi, ’Askerler evi sardi’ dedi.

Simdi dünyayi verseler çocugumu verir miyim? Allah bu memlekete zeval vermesin. Vatan sag olsun fakat bu teröristleri bitirmek lazim. Simdi bana gel deseler kosa kosa giderim, ama almazlar, benden bir sey olmaz ki. Çok yaraliyim ama çok gururluyum" dedi.



"Üst üste yapilan bu operasyonlari her zaman takip ediyorum ve destekliyorum"

Sehit babasi Karakelle, "Üst üste yapilan bu operasyonlari her zaman takip ediyorum ve sonuna kadar destekliyorum. Bizim birlik ve beraberlik içerisinde olup bu teröristleri ülkeden kazimamiz lazim. Allah Cumhurbaskanimizdan razi olsun. Ne yapalim evladi verdik, gitti. Hiç geri de gelmeyecek. Esim 15 yildir mezarliktan çikmiyor. Ama yapacak bir sey yok, vatan sag olsun. Oktay buradan giderken hazirlikli gitti ’ben sehit olacagim’ diye" dedi.

Kaynak: İHA