Prof. Dr. Mutlugün, Japonya'daki Toplumda Bilim Ve Teknoloji Forumu'na Katildi

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), Mühendislik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Evren Mutlugün, Japonya’daki Toplumda Bilim ve Teknoloji Forumu’na (Science and Technology in Society Forum) katilarak, kapanis oturumunda seçilmis genç lider bilim insani olarak konusma yapti.

Prof. Dr. Mutlugün, Japonya'daki Toplumda Bilim Ve Teknoloji Forumu'na Katildi
Dünya genelindeki bilim ve teknoloji liderlerinin bir araya geldigi, Toplumda Bilim ve Teknoloji Forumu’nun bu yil 20.’si Japonya’nin Kyoto kentinde gerçeklestirildi.

Kyoto Uluslararasi Konferans Merkezi’nde düzenlenen foruma, dünyanin çesitli ülkelerinden bilim insanlari, akademisyenler ve is insanlarinin da aralarinda bulundugu 80’den fazla ülkeden bin 500’den fazla kisi katildi.

Forumun bu yilki etkinliginde Nobel ödüllü bilim insanlari ile küresel sürdürülebilirlik uzmanlarinin yer aldigi yuvarlak masa toplantilari gerçeklestirildi.

Nobel ödüllü bilim insanlari, arastirmacilar, alan uzmanlari ve ülke temsilcileri küresel sürdürülebilirlik alaninda birçok farkli konuyu ele aldi.

Prof. Dr. Mutlugün foruma, ülkemizi temsil eden heyetle katildi.

Mutlugün’ün genç lider bilim insani olarak kapanis oturumunda konusma yaptigi forumda, yapay zeka, dijital esitlik, bilgiye güven, iklim degisikligi, gida ve su güvenligi, biyoçesitlilik, bir sonraki pandemiye hazirlanmak, temel bilim ve uzay kullanimi konularinda güncel gelismeler ele alindi.
Kaynak: İHA