PKK'nin 'Cezaevi Dis Koordinasyon' Yapilanmasina Operasyon Açiklamasi HDP Il Baskani Da Gözaltina Alindi

Terör örgütü PKK/KCK’nin cezaevi dis koordinasyon yapilanmasi içerisinde faaliyet yürüttügü ve örgüte kadrolu militan hazirlamak amaciyla hareket ettikleri tespit edilen 30 süpheli, Kocaeli merkezli 9 ilde düzenlenen es zamanli operasyonla gözaltina alindi. Süphelilerin arasinda HDP Kocaeli Il Baskani Aynur Santo ile yazar Ayse Berktay’in da bulundugu bildirildi.

PKK'nin 'Cezaevi Dis Koordinasyon' Yapilanmasina Operasyon Açiklamasi HDP Il Baskani Da Gözaltina Alindi
Kocaeli Il Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, 35 süphelinin terör örgütü PKK/KCK hükümlülerinin örgütten kopmalarini önlemek için finansal destek sagladiklarini, bulunduklari cezaevinde örgütün amaci ve ideolojisi dogrultusunda örgüte kadrolu militan hazirlamak amaciyla ’terör örgütü cezaevi dis koordinasyon’ yapilanmasi içerisinde faaliyet yürüttüklerini tespit etti. Kocaeli merkezli olarak Istanbul, Bursa, Diyarbakir, Ankara, Tunceli, Izmir, Mugla, Mus ve Agri’da bugün düzenlenen es zamanli operasyonda 30 süpheli yakalandi. Adreslerde yapilan aramalarda çok sayida örgütsel doküman, yasakli yayin, dijital materyal, yüklü miktarda nakit para, sözde flama ve çok sayida fisek ele geçirildi. Firari süphelilerin yakalanmasi için çalismalarin devam ettigi ögrenildi.

Gözaltina alinan süpheliler arasinda HDP Kocaeli Il Baskani Aynur Santo, yazar Ayse Berktay ve 1 Kasim 2015’te yapilan 26. Dönem Milletvekili seçimlerinde HDP tarafindan Bursa milletvekili adayi gösterilen Figen Ovat’in da bulundugu bildirildi.

Kaynak: İHA