Özbek Üniversiteleri Ile Is Birlikleri Devam Ediyor

Bir dizi temas ve is birligi görüsmelerinde bulunmak amaciyla Özbekistan’a ziyaret gerçeklestiren Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli ile beraberindeki heyet, üniversitenin uluslararasilasma stratejisine yönelik görüsmelerine devam ediyor.

Özbek Üniversiteleri Ile Is Birlikleri Devam Ediyor
Ziyaretin ilk gününde Özbek Devlet Beden Egitimi ve Spor Üniversitesini gezerek is birligi protokolü imzalayan Rektör Çomakli; ikinci gün de ise Semerkand Devlet Üniversitesini, Semerkand Devlet Tip Üniversitesini, Semerkant Ipek Yolu Uluslararasi Turizm Üniversitesini, Imam Buhari Uluslararasi Arastirma Merkezi ile Semerkand Arkeoloji Enstitüsünü ziyaret etti ve ortak çalismalar gerçeklestirmek üzere is birligi protokolü imzaladi.

“Amacimiz, Gönül Cografyamiz ile Olan Baglarimizi Kuvvetlendirmek”

Egitim alaninda uluslararasi is birliklerini çok önemsediklerini ve bu kapsamda birçok üniversite ile ortak çalismalar yapmak üzere anlasmalar gerçeklestirdiklerini ifade eden Prof. Dr. Çomakli, heyet olarak bugün de gerçeklestirdikleri ziyaretlerin oldukça verimli geçtigini dile getirdi. Özbekistan topraklarinda yetisen Ibn Sina, Biruni, Harezmi ve Ali Kusçu gibi alimlere dikkat çekerek, bu topraklarin yüzyillar boyu bilime önemli katkilar yaptigini, halen de bilim dünyasina isik saçma potansiyeli tasidigini aktaran Rektör Çomakli: “Özvatanimiz olan bu topraklar ile iliskilerimizin daha da güçlenmesi açisindan böylesine kapsamli bir ziyaret programi gerçeklestirdik. Amacimiz hem kurumlar arasi iliskileri güçlendirmek hem de gönül cografyamiz ile olan baglarimizi kuvvetlendirmek. Bu kapsamda ziyaret ettigimiz; Semerkand Devlet Üniversitesi, Semerkand Devlet Tip Üniversitesi, Imam Buhari Uluslararasi Arastirma Merkezi ile Semerkand Arkeoloji Enstitüsünün çalismalarini yakindan gözlemleme sansini elde ettik” ifadelerini kullandi.

“Tip, Arkeoloji ve Din Bilimleri Alanlarini Kapsayan Is Birligi Anlasmalari Imzalandi”

Ziyaretlerinde; kaliteli egitimin saglanmasinda üniversiteler arasi is birliklerinin önemine ve Türkiye Cumhuriyeti tecrübesine deginen Rektör Çomakli, bu anlamda Özbekistan’a da özel bir önem verdiklerini belirterek sunlari söyledi: “Dost ve kardes ülke Özbekistan ile yüksek ögretim alaninda is birligi gerçeklestirmekten memnuniyet duyuyorum. Bugün üniversitemizin de oldukça basarili oldugu tip, arkeoloji ve din bilimleri alanlarina yönelik çalismalar gerçeklestiren üniversiteleri ziyaret ederek tecrübe paylasiminda bulunduk ve is birligi protokolleri imzaladik. Bu dogrultuda ziyaret ettigimiz üniversitelerimiz ile ortak arastirma ve proje yapma, akademik ve idari personel ile ögrenci degisimi, staj imkâni sunma, is dünyasina yönelik ortak çalismalarda bulunma, toplumsal fayda olusturmaya yönelik ortak proje üretme ve daha birçok alanda egitim ve is birligi konularinda mutabakata vardik. Bizleri misafir eden degerli mevkidaslarima tesekkür ediyor, anlasmalarin hayirlara vesile olmasini temenni ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA