Orman Kesim Alanina Gelen Ayi, Isçileri Korkuttu

Kastamonu’da orman kesim isçilerinin kesim yaptigi esnada yanlarina kadar gelen ayi, korku dolu anlar yasatti. Ayi, kesim yapan isçileri bir süre izlerken, o anlari cep telefonu ile kayit altina alan isçiye arkadasinin, “Ayiya yaklasma. Yaninda yavrusu varsa sart olsun bizi parçalar” ifadeleri gülümsetti.

Orman Kesim Alanina Gelen Ayi, Isçileri Korkuttu
Olay, Küre ilçesi Uzunöz köyünde meydana geldi. Ormanlik alan içerisinde kesim isi yapan orman isçilerinin yanina gezintiye çikan ayi geldi. Ayiyi gören isçiler, korkuyla kesim alanindan uzaklasti. Ayinin gitmis olabilecegini düsünen isçiler, bir süre sonra alana geldiklerinde ayiyi tomruklarin yaninda oturur vaziyette gördü.

O anlari cep telefonu ile kayit altina alan isçilerin ayiyla ilgili diyalogu ise güldürdü. Isçilerin birbirlerine, “Ayiya yaklasma. Yaninda yavrusu varsa sart olsun bizi parçalar” ifadeleri gülümsetti.

Orman isçileri, ayiyi kesim alanindan uzaklastirmak için çesitli sesler çikarsa da ayi, oturur vasiyette isçileri izlemeye devam etti. Bir süre isçileri izleyen ayi, ormanlik alanda gözden kayboldu.

Ayi, meyve agaçlarina zarar verdi

Inebolu’nun Çiçekyazi köyünde de ayi, girdigi meyve bahçesine zarar verdi. Meyve bahçesinde bulunan agaçlarin dallarini kiran ayi, dallardaki meyveleri de yedi.

Sosyal medyadan tepki gösteren bir vatandas, "Sehirde sehir ayilariyla köyde de orman ayilariyla hayat zorlasmaktadir. Ayilar çogaldikça üzerine bir de günümüz sartlari da eklenince artik yeter deniliyor. Bu yil evin çevresinde meyve agaçlarini yok etti ayi" dedi.

Kaynak: İHA