NEVÜ 2023-2024 Akademik Yili Açilis Töreni Yapildi

Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesinde (NEVÜ) 2023-2024 Akademik Yili açilisi, yogun bir katilimla gerçeklestirildi.

NEVÜ 2023-2024 Akademik Yili Açilis Töreni Yapildi
NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçeklestirilen açilis töreni; saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile basladi.

NEVÜ tanitim filmi gösteriminin ardindan sahne alan NEVÜ Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Müzik ve Sahne Sanatlari Bölümü ögretim üyeleri Doç. Dr. Emre Üstün, Doç. Dr. Burcu Özer, Ögr. Gör. Orçun Çalkap, ve Ars, Gör. Dr. Furkan Basalan’in icra ettikleri müzik konseri törene renk katti.

NEVÜ’yü 2023-2024 Egitim Ögretim Yili’nda tercih ederek kendi puan türüne göre ilk sirada yerlesen Dis Hekimligi Fakültesi ögrencisi Cemile Ruveyda Görgen duygu ve düsüncelerini katilimcilarla paylasti. Görgen, “2023 yili Subat ayinda meydana gelen Kahramanmaras merkezli büyük deprem felaketini yasamis bir ögrenciniz olarak yeni egitim-ögretim yili ile umutlarimin yeniden yeserdigini, anlayis, hosgörü, adalet ve insan sevgisi ilkeleri ile bezenmis olan bir üniversitede, yani Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesinde olmaktan büyük onur, heyecan ve mutluluk içerisinde oldugumu ifade etmek isterim. Hocalarimizin rehberliginde üniversitemizin bizlere sagladigi tüm imkanlardan en iyi sekilde yararlanarak hem nitelikli bir egitim-ögretim süreci yasayacagimiza, hem de sosyal, kültürel, sanat ve sportif etkinliklere katilarak mezuniyetimize kadar her yönden kendimizi gelistirecegimize gönülden inaniyorum. Türkiye’nin dört bir kösesinden tercihlerini yapacak arkadaslarima da Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesini tercih etmelerini tavsiye ediyorum” diye konustu.



NEVÜ’ye ilk sirada yerlesen ögrenciler ödüllendirildi

Nevsehir Valisi Ali Fidan, Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin; 2023-2024 Egitim Ögretim Yili’nda NEVÜ’yü tercih ederek sayisal-esit agirlik-sözel ve dil puan türünde ilk sirada yerlesen Dis Hekimligi Fakültesi ögrencisi Cemile Ruveyda Görgen, Egitim Fakültesi Sinif Ögretmenligi Bölümü ögrencisi Bükre Ünal, Egitim Fakültesi Özel Egitim Ögretmenligi Bölümü ögrencisi Yahya Aydin ve Egitim Fakültesi Ingilizce Ögretmenligi Bölümü ögrencisi Hasan Utku Öztürk’ü tebrik ederek kendilerine hediyelerini verdi. Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesi olarak egitim-ögretim ve bilimsel arastirmalarin yani sira üniversite-sehir, üniversite-bölge ve uluslararasi is birlikleri ile üniversite misyonunu en dogru sekilde yerine getirme gayreti içerisinde olduklarini belirten Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, üniversitenin fiziki yapilanmasi ile birlikte akademik kadrosunu da nitel ve nicelik olarak güçlendirmeye büyük önem verdiklerini söyledi.

Aktekin, “Gelistirdigimiz akademik altyapilar, açtigimiz yeni fakülte, akademik bölüm ve programlarimizla kalite düzeyi yüksek bir egitim-ögretim için akademik kadromuzu nitel ve nicel açidan güçlendirmeye son derece önem veriyoruz. Göreve geldigimiz 2020 yili Mart ayindan bugüne; 39 profesör, 76 doçent, 120 doktor ögretim üyesi, 65 ögretim görevlisi ve 41 arastirma görevlisi olmak üzere kendi alaninda birikimli toplam 339 akademik personeli kadromuza katarak, onlari NEVÜ Ailesi’ne kazandirmis olmanin mutlulugunu yasiyoruz. Ayrica yeni egitim-ögretim yilimizla birlikte 7 bin 840 ön lisans ögrencimiz, 13 bin 896 lisans, bin 827 yüksek lisans ve 293 doktora ögrencimizle bir ilçe nüfusuna denk gelen- yaklasik 24 bin ögrenci sayisina ulasmis bulunuyoruz. Bunun yani sira dünyanin farkli cografyalarinda bulunan 43 ülkeden yaklasik 700 uluslararasi ögrenci de üniversitemizde egitim görmekte” diye konustu.

Nevsehir Valisi Ali Fidan da konusmasinda Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesini tercih eden ögrencilere tesekkür etti.

NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçeklestirilen açilis törenine Nevsehir Valisi Ali Fidan, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevsehir Il Jandarma Komutani Jandarma Kidemli Albay Bahittin Murat Yakin, Nevsehir Il Emniyet Müdürü Ali Logoglu, Nevsehir Il Milli Egitim Müdürü Yusuf Yazici, Nevsehir Ili Kalkinma ve Üniversite Yaptirma Yasatma Vakfi yönetimi, ilçe kaymakamlari, protokol üyeleri, ilçe ve belde belediye baskanlari, hayirseverler, akademik ve idari personel, ögrenciler ve davetliler katildi.

Kaynak: İHA