Kars'ta Ilkkez Ekilen Soya Fasulyesi Hasadi Yapildi

Kars’ta ilk kez ekimi gerçeklestirilen silajlik soya fasulyesi hasadi yapildi. Kars hayvanciliginda yem bakimindan önemli bir boslugu dolduracak olan silajlik soya fasulyesi kisin hayvanlarin yem ihtiyacini karsilayacak.

Kars'ta Ilkkez Ekilen Soya Fasulyesi Hasadi Yapildi
Tarim ve Orman Bakanligi’nin “Yerli ve Milli Tohumlarimizin Ulasmadigi Çiftçi Kalmasin” sloganiyla yola çiktigi Dogu Akdeniz Tarimsal Arastirma Enstitü Müdürlügü tarafindan üretilen ‘yem soy’ silajlik soya çesidi Kars’ta, “Tarla Günü”nde tanitildi.

Kars’ta ilk kez merkez Ayakgedik köyünde köy muhtari Ergün Kiliç tarafindan ekilen silajlik soyanin tanitimi için program düzenlendi.

Düzenlenen programa katilan Kars Valisi/Belediye Baskan Vekili Ziya Polat, Kars’in tarim ve hayvancilik sehri oldugunu belirtti.

Polat, “Kars’ta hasat yaptik, soya fasulyesinin hasadini yaptik. Kars ilimizde, tarim ve hayvanciligin en önemli illerinden birisi olan Kars ilimizde saya fasulyesinin ilk dikimini yapmistik. Simdi de ilk hasadini yaptik. Insallah önümüzdeki yillarda soya fasulyesinin ne kadar verimli oldugunu görecegiz. Biz insanimiza önce göstermemiz lazim. Tarim ve Orman Müdürlügümüz geçen yil dagitimini yapmislar, bu yilda hasadini yaptik. Hasattan elde ettigimiz soya fasulyesi silajini, hayvanlarimiza ne kadar verimli oldugunu insallah sahada hemsehrilerimiz görünce kendileri ekecegini düsünüyorum. Hayirli olsun” dedi.

Kars’ta ilk kez ekimi gerçeklestirilen silajlik soyanin hasadini ise Vali Ziya Polat, yapti. Traktör kullanarak hasat yapan Polat, silajlik soya fasulyesi hasadinin hayirli olmasi dileklerinde bulundu. Polat, daha sonra bir süre köylülerle sohbet etti.

Programa; Dogu Akdeniz Tarimsal Arastirma Enstitü Müdürlügü Yüksek Ziraat Mühendisi Korhan Sahanli, Il Tarim ve Orman Müdürümüz Sayin Enver Aydin, Emniyet Müdürü Mehmet Ömer Saka, Il Jandarma Komutani Albay Fatih Cemal Kiper ve çiftçiler katildi.

Kaynak: İHA