IYI Parti Yalova'da Istifa Depremi

IYI Parti Genel Merkezi tarafindan Çinarcik Ilçe Baskani Mehmet Ali Acar görevden alindi. Yasanan gelisme partide deprem etkisi olustururken, Acar’in görevden alinmasi sonrasinda ilçe teskilatindan istifalar pes pese geldi. Yaklasik 50 üyenin partiden istifa ettigi ögrenildi.

IYI Parti Yalova'da Istifa Depremi
IYI Parti Genel Merkezi tarafindan Çinarcik Ilçe Baskani Mehmet Ali Acar görevden alinarak yerine Funda Satana getirildi.

Yasanan durum ilçe teskilatinda deprem etkisi olusturdu, partide istifalar pes pese geldi. Ilçe Sekreteri Sahika Özlü, Çinarcik Kadin Politikalari Baskani Gülcan Ekren, Tesvikiye Belde Baskani Baris Özlü, Tesvikiye Kadin Politikalari Baskani Nazenin Yigit basta olmak üzere ilçe ve beldedeki partili yaklasik 50 üyenin partiden istifa ettigi bildirildi.

Istifalarin önümüzdeki süreçte de artmasi bekleniyor.

Öte yandan, istifa eden partililerin yazili açiklamasinda su ifadelere yer verildi.

“Meral Aksener liderligindeki IYI Parti Yalova Il Baskanligi, Çinarcik ilçemizdeki teskilatimizi illegal bir sekilde, kongre yapmaksizin ve ilçe baskanimiz istifa etmemisken ‘Ben yaptim oldu’ mantigiyla dikte ederek ilçe teskilat yönetimimize son vermistir. Yalova yönetiminde görevli olan Funda Satana’yi keyfekeder bir sekilde ilçe baskanligina getirmislerdir. Yapilan bu illegal diktatörlügün mimarisi olan IYI Parti Yalova Il Baskani Osman Kendir ve yönetimini, biz magdur olan ilçe yönetim kadrosu olarak siddetle kiniyoruz. Mayis ayinda yapilmis olan Milletvekilligi seçimlerinde Osman Kendir ve ekibi partimizin 1. sira adayi olan Sayin Ayhan Küçük’ün kaybetmesi için kötü bir politika izlemistir. Tüm yapilan olumsuz politikalara ragmen bizler Çinarcik teskilati olarak elimizden gelenin fazlasini yapmaya özen gösterdik. Iyi niyetimiz ve emeklerimiz il yönetiminde hiçe sayilmis olup, kadro disi birakildik.”
Kaynak: İHA