Isveren Sendikayi 'Fiskiye' Ile Engelliyor

Öz Iplik Is Sendikasi Genel Sekreter Yardimcisi ve Çerkezköy Sube Baskani Bünyamin Bayir, beraberinde sendika yöneticileri ve sendika üyesi isçilerle örgütlenme çalismasi yaptiklari Tekirdag’in Ergene ilçesindeki bir tekstil fabrikasi önünde basin açiklamasi yapti. Fabrika yöneticilerinin ise sendikacilari fabrika çevresine yaklastirmamak için yol boyunca dösedikleri fiskiyeleri çalistirdigi iddia edildi.

Isveren Sendikayi 'Fiskiye' Ile Engelliyor
"Çorlu’da faaliyet gösteren Isil Tekstil çalisanlari bir süre önce sendikamiz Öz Iplik Is’e üye oldular" diyen Bünyamin Bayir, “Isçilerin sendikamiza üye olmasindan haberdar olan isveren ve isveren vekilleri tarafindan isçilere baski yapilmistir. Isçilerin anayasal, sendikal hak ve özgürlükleri engellendi” dedi.



“Isveren fabrika önüne fiskiye dösetti”

Isçilerinin sendikayla temas etmesini, isçilerin sendikacilara yaklasmasini engellemek için ve biz sendikacilari fabrikaya yaklastirmamak için fabrikanin önüne su fiskiyeleri dösettigini de kaydeden Bayir, “Normal sartlarda çimleri, çiçekleri, agaçlari, topragi sulamak için temin edilen ve kullanilan bu fiskiyeler, sirf sendikal hareket engellensin diye asfalt yola dogru dösetilmis. Sendika yetkililerimiz fabrika önüne yaklastigi vakit tazyikli bir sekilde su açiliyor” diye konustu.



“Servis güzergahlari degisti, fabrika önünde müzik yayini basladi”

Bayir, “Yillardir ayni olan isçi servis güzergahlarini degistirerek fabrikanin arka tarafindan çikislari yaptirdilar. Isçilere sesimizin ulasmasini engellemek için fabrika girislerine hoparlör koydurarak müzik yayinlarina basladilar. Bunlarin hiçbirinin geçerli bir sebebi yok. Isveren aleni bir sekilde sendikalasmayi engellemek istiyor” seklinde konustu.



"Suç isliyor"

"Sendikaya üye olmak ve üyelikten ayrilmak anayasal haktir" diyen Bayir, “Sendikalasmayi engellemek suçtur. Isçiler burada sendikamiza üye olmak istiyor. Anayasal haklarini kullanmak istiyor. Isil Tekstil Anayasanin 51. Maddesi ve 6356 sayili Yasa’nin 25. maddesi olan "sendikaya üye olma" özgürlügü ihlal ediyor Isil yetkilileri söz konusu davranislariyla Türk Ceza Kanunu’nun 118. maddesine göre kamu davasina da konu olabilecek suç isliyor” ifadelerini kullandi.

Fabrika önündeki açiklamanin ardindan bir süre slogan atan sendika temsilcileri daha sonra alandan ayrildi.
Kaynak: İHA